• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată cu rom și stafide

Jul 07, 2011 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 0


O înghețată casnică extrem de simpatică, care se face tare simplu și nici n-aveți nevoie de mare lucru ca să vă impresionați musafirii. Dacă ingredientele-s proaspete și de cea mai bună calitate (mai ales romul!), atunci chiar că nu trebuie să aveți nici o emoție în ceea ce privește entuziasmul cu care va fi devorată înghețata dumneavoastră.

Și n-avem nevoie decât de

40 g stafide,
4 linguri de rom,
500 ml lapte, cât mai gras,
50 g zahăr pudră,
1 esență de vanilie,
2 gălbenușuri,
250 ml smântână de frișcă.

Puneți mai întâi stafidele la înmuiat în rom (măcar 2 ore trebuie să stea).

Transformați smântâna în frișcă.

Încălziți, la foc moale, jumătate din lapte. Adăugați zahărul. Când s-a dizolvat, turnați restul de lapte și esența de vanilie. Amestecând non-stop, puneți, pe rând, și cele două gălbenușuri. Lăsați compoziția să se răcească și incorporați cu grijă frișca.

Indiferent dacă aveți mașină de făcut înghețată sau ați optat pentru prepararea manuală (v-am mai povestit metodologia aici și n-ar fi frumos să mă repet), stafidele trebuie puse la jumătatea timpului necesar înghețării, când compoziția nu este încă închegată bine.

O puteți ține în congelator cam 3 luni și nu uitați că trebuie scoasă cam cu 10-15 minute înainte de servire, să nu fie chiar bocnă!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu stafide Înghețată de cacao cu ciocolată Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…) Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate

  • desert, inghetata, masina de inghetata, rom, stafide

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved