• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Iaurtul probiotic poate alunga depresiile

Aug 31, 2011 costachel Știri 0


Iaurtul probiotic este deja cunoscut pentru ajutorul dat în cazul problemelor intestinale, dar un studiu recent arată că el ar putea putea ajuta, de asemenea, tratarea depresiilor. Cercetările au arătat că bacteriile din flora intestinală au un efect direct asupra creierului șoarecilor de laborator și se presupune că la fel ar sta lucrurile și în cazul oamenilor. Dacă aceste presupuneri se vor confirma, oamenii de știință consideră că se va putea vorbi de modalități noi de tratare a depresiilor și a tulburărilor de anxietate, informează Daily Mail.

Problemele intestinale au fost mai de mult legate de tulburările psihiatrice legate de stres, iar acest fapt i-a determinat pe cercetători să studieze această legătură mai în profunzime. În cadrul experimentului, șoarecii în hrana cărora fusese adăugată Lactobacillus rhamnosus JB-1 (o bacterie existentă în mod natural sistemul nostru digestiv) au manifestat un grad mai mic de stres, anxietate și depresie față de cei care fuseseră hrăniți normal și la ei s-au înregistrat un nivel mai redus de corticosteron.

John Cryan, cercetător și neurolog la University College Cork (Irlanda), a declarat pentru LiveScience: „Acționând asupra bacteriilor intestinale, poți avea un control solid, printr-un largă gamă de efecte, asupra chimiei creierului și a comportamentului în general. Nu putem încă trage concluzii definitive, dar avem în față o posibilitate de a trata afecțiunile psihice acționând asupra intestinelor. Adică ați putea mânca un iaurt probiotic în loc să luați un antidepresiv.”

Tot el a subliniat însă că nu e suficient pentru persoanele care suferă depresii să intre în primul supermarket și să cumpere un iaurt, pentru că eficacitatea depinde și de tulpina de probiotice inclusă în produs. Cercetătorul irlandez este însă optimist referitor la viitorul cercetărilor, mai ales că un iaurt ar avea cu siguranță mult mai puține efecte secundare decât, de pildă, o tabletă de Valium. Totuși, a ținut să precizeze că, în ciuda rezultatelor promițătoare pe șoareci, mai este de parcurs un drum lung până ce vor fi făcute primele experimente cu subiecți umani.

Rezultatele studiului au fost deja publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cafeaua poate alunga depresiile doamnelor Ciocolata alungă bolile de inimă Abuzul de zahăr poate fi mai nociv decât cel de alcool CiocolataNe poate apăra ciocolata de un accident vascular cerebral?

  • iaurt, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved