• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Iahnie de ciuperci cu conopidă

Nov 18, 2014 costachel Mâncăruri cu conopidă, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete de post 4


Iahnie de ciuperci cu conopidă

Pe scurt, nu pot să vă spun despre această mai puțin obișnuită iahnie de ciuperci cu conopidă (sau de conopidă cu ciuperci, cam tot aia) decât că e absolut delicioasă și surprinzătoare. O combinație de gusturi și texturi care se exprimă cât se poate de omogen, iar rezultatul final reprezintă încă o dovadă zdrobitoare a faptului că și mâncărurile de post pot fi teribil de gustoase. Nu credeți? Păi ia hai să vedem:

1 conopidă potrivită,
500 g ciuperci,
2-3 cepe,
2-3 căței de usturoi,
1-2 morcovi,
1 ardei gras,
500 g roșii,
verdeață (mărar și pătrunjel),
ulei,
sare și piper.

Curățați conopida, opăriți-o 8 minute în apă sărată clocotită, scoateți-o și treceți-o sub un jet de apă rece, să nu se treacă din fiert. Desfaceți-o buchețele și lăsați-o în pace, până-i vine rândul din nou. Nu aruncați toată apa, mai păstrați puțină, că o să aveți nevoie.

Curățați și tocați ceapa, morcovul și usturoiul. Faceți toaleta ciupercilor și tăiați-le jumătăți sau sferturi (depinde cât sunt de mari). Încingeți uleiul într-o cratiță potrivită și puneți-le pe toate la călit. Sărați, amestecați, puneți capacul și lăsați-le să se înmoaie. Adăugați, pe la mijlocul fierberii, ardeiul gras, curățat, spălat și tăiat.

Opăriți scurt roșiile, eliminați pielițele și semințele. Tăiați-le cum vreți (feliuțe, cubulețe…) Când legumele din cratiță sunt gata, adăugați conopida, roșiile și câtă apă trebuie, din cea păstrată de la opărirea conopidei. A, și desigur că nu-i musai să folosiți roșii proaspete, puteți să le înlocuiți cu suratele lor din conservă, ori cu diverse sucuri, paste ori bulionuri.

Mai dați două-trei clocote, presărați verdeața curățată, spălată și tocată, reglați de sare și piper, amestecați pentru ultima oară și cu asta basta, stingeți focul și puneți capacul, să nu fugă aromele.

Ca orice iahnie, și asta de ciuperci cu conopidă se poate servi fierbinte, mai răcorită ori chiar rece. Iar vinul din pahare firește că trebuie să fie alb și sec. Poate o Fetească Regală, poate un Sauvignon Blanc…

S-ar putea să vă intereseze și:

Iahnie de conopidăIahnie de conopidă Conopidă gratinată cu ciuperci Conopidă gratinată cu piept de pui și ciuperci Conopida cu ghebe si smantana la cuptorConopidă cu ghebe și smântână la cuptor

  • ceapa, ciuperci, conopida, iahnie, rosii

4 thoughts on “Iahnie de ciuperci cu conopidă”

  1. elena 19/11/2014 at 09:55

    Am gasit o conopida frumoasa in gradina si ma gandeam cum sa o fac.
    Reteta dvs.a venit la timp.
    Multumesc!

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/11/2014 at 10:15

      Cu multă plăcere 🙂

      Reply ↓
  2. gabriela 19/11/2014 at 18:18

    Pare a fi foarte gustoasa. Am să o fac mâine. Merci ptr idee

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/11/2014 at 20:23

      Cu plăcere 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved