• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Hamburger umplut cu brânză verde

Sep 29, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 1


Nu știu dacă am apucat să vă spun, dar sunt un adversar înverșunat al fastfudarelii, fie ea mică sau mare. Sigur, nu zic nu, din cauza timpului din ce în ce mai scurt nu prea mai apucăm să mâncăm la prânz ca niște oameni normali. Dar de ce să nu facem și noi ca francezii, care în fața modei americănești au ripostat prompt, propunând la colt de stradă sandviciuri cu camembert sau cu saucisson, indiscutabil mai bune decât adversarele de peste ocean, și care, pe deasupra, merg de minune cu tradiționalul lor „demi de rouge“.

Niște prieteni de-ai mei au încercat chiar să propună în chifle tradiționalii mititei în loc de chiftea, numai că, asta e, micii nu vor să se împace deloc cu băuturile dulci carbogazoase (nici hamburgerii sau hotdogii nu vor, dar asta-i altă poveste și altă cultură), așa că vânzarea n-a mers. Ceea ce nu mă împiedică să visez că voi găsi și eu în curând pe stradă sandviciuri cu mușchi țigănesc, cașcaval afumat, cârnăciori oltenești, caș, ghiudem și câte și mai câte alte ingrediente locale, combinate inventiv și prezentate îngrijit. Nu-i așa c-ar fi mult mai bune?

Drept pentru care, oarecum nervos fiind, am hotărât să-i dam o lecție pârjoalei americane, s-o îngrijim oleacă, nu de alta, dar să-și poată face și ea apariția la o masa selectă (mă distrez deja de minune, doamnă, gândindu-mă ce fețe vor face invitații dumneavoastră, care știu că sunteți o gospodină de excepție, când le veți spune că le veți da la masă hamburgeri).

Nici nu ne trebuie mare lucru pentru 4 persoane, numai

400 g pulpa de mânzat, tocată,
1 hașmă (sau, în lipsă, 1 ceapă mică),
1 legătură de busuioc (dacă nu găsiți proaspăt, puneți vreo 1 linguriță cu numita verdeață în forma uscată, și la o adică puteți și renunța),
200 g brânză verde (adică cu mucegai, „fromage à pâte persillée“, cum spune francezul, gen Roquefort, Gorgonzola etc.),
1 linguriță de oregano uscat,
1/2 linguriță boia,
sare,
piper,
ulei.

Amestecați bine toate ingredientele (în afara de brânză și ulei), până când obțineți o pastă omogenă. Faceți din ea 8 discuri de aceeași dimensiune (să vă spun un truc, ca să vă iasă perfect egale: puneți pe masă o bucată de film transparent, așezați deasupra tocătura, acoperiți tot cu film, întindeți cu sucitorul până la o grosime de 1-2 cm, eliminați filmul și decupați cu o ceașcă sau cu un pahar).

Luați 4 chiftele, puneți în centrul fiecăreia cate 50 g brânză, tăiată cubulețe, acoperiți cu celelalte 4 discuri, presând ușor.

Ungeți o tigaie antiaderentă cu puțin ulei (de măsline, ca sa fie totul perfect), încingeți-l bine și prăjiți hamburgerii, cam 5 minute pe fiecare parte.

Serviți-i fierbinți, cu o salată verde (optim), sau cu orice altă garnitură doriți dumneavoastră.

În ceea ce privește vinul, papilele mele gustative ar prefera un Cabernet. Dar puteți opta, firește, și pentru un alt roșu sec și hotărât care să se potrivească cu hamburgerii noștri cu brânză.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailPraz umplut Pizza cu brânză de capră și busuioc Șnițel umplut în crustă de parmezan și alune de pădure Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale

  • burger, gorgonzola, Italia, Roquefort, tigaie, tocatura, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved