• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Grepfrut confiat cu înghețată de cacao

Jan 10, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 6


Grepfrut confiat cu înghețată de cacao

Recunosc, fie și numai din punctul de vedere al temperaturilor, rețeta asta de grepfrut confiat ar fi trebuit să v-o dau vara. Numai că abia azi a catadicsit să sară dintr-un dosar mai vechi și, în fond, grepfrutul este fruct de sezon acuma, nu? Lăsând însă gluma la o parte, desertul care urmează este unul absolut excelent, tare simplu de executat și se poate face în orice sezon, așa că n-are rost să ne complicăm prea mult existența cu studii de oportunitate.

Drept pentru care notați:

4 grepfruturi,
400 g înghețată de cacao (sau cat să vă iasă 4 bile frumoase),
100 g zahăr,
2 linguri de cacao,
4 linguri de Campari.

Puneți mai întâi o farfurie în frigider, să fie cât de rece. Curățați apoi fructele, inclusiv de pielițele care învelesc feliile (dacă le-ați ținut mai mult în frigider, va fi mai simplu).

Într-o crăticioară, puneți la fiert zaharul cu 200 ml apă. Când a început să fiarbă siropul, adăugați grepfrutul și lăsați la fiert 5 minute (clocote cat de mici). Scoateți feliile cu grijă și, cu o lingură cu gauri, puneți-le deoparte. Lăsați siropul să-și vadă în continuare de fierberea lui încă 10 minute, să mai scadă. Când s-a îngroșat suficient, filtrați-l, lăsați-l să se răcorească și amestecați-l cu Campari.

Împărțiți apoi grepfrutul pe cele 4 farfurii (cantitățile de mai sus sunt pentru 4 persoane). Faceți apoi 4 bile de înghețată și puneți-le pe farfuria răcită în acest scop. Pudrați-le cu cacao (cu ajutorul unei strecurători mici, de ceai), apoi așezați-le cu grija în mijlocul fructelor. Stropiți apoi grepfrutul cu siropul, mai presărați eventual puțină cacao (de decor, nu mai mult) și serviți.

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu ciocolată Înghețată de cacao cu stafide Înghețată cu rom și stafide Tarta cu brânză de vaci, cacao și portocale

  • cacao, desert, dulce, grepfrut, inghetata

6 thoughts on “Grepfrut confiat cu înghețată de cacao”

  1. diana 11/01/2011 at 01:22

    x-(…cre’ca tre’ sa-mi pun interdictie la site-ul dumitale …..ca altfel nu mai ajung io la nici un rezultat cu “intentiile” de dieta dupa sarbatorile de iarna….
    ieri “ananas prajit”..azi… grapefruit confiat cu inghetata…..
    oare maine ce-o mai fi? ….

    da’ retete cu cat mai putine calorii nu ai? :d (da’ sa fie si apetisante…asa ca pt “gurmanzi la …incercare de dieta” :d)

    daca nu…si nu… dau naibii dieta si ma “destrabalez” ca si pana acum 🙁 . Ce-i bun… e iertat chiar si-n post (sper)

    Reply ↓
  2. Costachel 11/01/2011 at 08:52

    S-ar putea sa am si retete cu mai putine calorii, nu stiu, nu mi-am batut capul, exista o inflatie prea mare de marfa tematica, bine garnisita cu prostiile de rigoare, asa ca am decis ca subiectul nu ma intereseaza. Cred in teoriile care spun ca, decat sa te pui la regim ca sa slabesti, mai bine mananci mancaruri bune, variate si in portii mici! 🙂

    Reply ↓
  3. Elena 15/01/2011 at 00:41

    Inca o reteta care contine toate ingredientele mele preferate:) Multumesc, Costachel!
    Diana, nu are prea multe calorii, e chiar un desert usor, mai ales daca gasesti o inghetata de ciocolata cu cat mai putine ingrediente, in consecinta… mai dietetica:)

    Reply ↓
    1. Costachel 15/01/2011 at 08:36

      Cu multa placere 🙂

      Reply ↓
  4. Lia 06/02/2011 at 23:30

    As manca inghetata in orice sezon,iar ideea cu grapefruit-ul mi se pare geniala.
    Atata doar ca eu il voi combina cu inghetata de vanilie.:)

    Reply ↓
    1. Costachel 07/02/2011 at 08:02

      Sigur o sa mearga 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to Costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved