• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gelatină de cireșe cu cremă de smântână

Jun 16, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Da, iubiții mei cititori, o gelatină de cireșe, adică un desert răcoritor, cu fructe de sezon; oare  ar putea fi ceva mai potrivit acuma? Taman au apărut cireșele alea mari, adevărate, nu prăpăditele de mai (n-am nimic împotriva lor, da-s bune numai fiindcă-s primele), așa că e timpul să treceți la treabă. Albe sau roșii, nu contează ce-ați găsit în piață, cărnoase să fie. Iar dacă deja le-ați cumpărat, hai să mergem direct în bucătărie.

Pentru 4 persoane pregătiți

400 g de cireșe,
500 ml suc de cireșe (mai bine stoarceți și filtrați, decât să cumpărați vreo bazaconie),
4 linguri de zahar,
10 g gelatină.

Pentru cremă, mai adăugați dumneavoastră

3 gălbenușuri,
300 g smântână,
50 g zahar,
1/2 linguriță esență de vanilie,
sare.

Cât despre decor, vor fi suficiente niște ștraifuri de coaja de lămâie (numai partea galbenă, firește), dar firește că nu e singura opțiune pe lumea asta.

Spălați cireșele, dați-le sâmburii afară (încercând să le păstrați cat mai întregi). Împărțiți-le în mod egal în 4 forme mici de budincă (sau în cești, dacă n-aveți încotro).

Puneți gelatina la înmuiat, în apa rece, într-un vas. Într-o crăticioară, puneți sucul de cireșe, zahărul și încălziți totul pe foc moale (nu trebuie să fiarbă!). Scurgeți bine gelatina și dizolvați-o complet în sucul cald. Închideți focul și lăsați să se răcorească, apoi vărsați compoziția în forme, peste cireșe, în așa fel încât să le acoperiți complet. Puneți-le apoi la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 6 ore (sau până când gelatina s-a întărit bine de tot).

În acest timp preparați crema. Într-un castron bateți cu telul gălbenușurile cu zaharul și cu un strop de sare. Când e gata, turnați smântâna puțin cate puțin. Puneți amestecul rezultat într-o cratiță și încălziți-l, la foc moale, timp de circa 20 de minute, amestecând tot timpul cu o lingură de lemn și având grija să nu clocotească.

Stingeți focul și adăugați esența de vanilie. Lăsați-o să se răcească, amestecând din când în când, ca să nu se formeze o pelicula deasupra. Acoperiți cu folie transparentă și țineți crema la frigider până în momentul folosirii.

Înainte de a servi, băgați formele câteva clipe în apă fierbinte (nu mai trebuie să spun că apa nu trebuie să atingă gelatina, nu-i așa?), uscați-le cu un prosop și răsturnați conținutul pe farfurioare sau (și mai frumos) în niște cupe largi. Turnați crema cu lingura de jur-împrejur și garnisiți cu coaja de lămâie

Vin? Nu știu ce să zic, în mod normal ar trebui să vă recomand o Busuioacă dulce, dar sunt atâtea de pe Dealurile Chimiei, încât mi-e frică…

(Visited 251 times, 1 visits today)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Bavarez cu alune Tartă cu cireșeTartă de cireșe Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate Cremă cu alune de pădure

  • cirese, crema, desert, dulce, gelatina, oua, rece, reteta, smantana, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutați prin site

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Vio on Chifteluțe de icre
  • Andrea 34 Jakab on Urdă
  • Dan on Cârnați virșli
  • cornelia harko on 3 variațiuni pe tema salată de vinete pentru iarnă
  • Eugen Mezei on Akvavit, apa vieții scandinave

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

Top 3 astăzi

  • CostachelCostachel
  • Plăcintă dobrogeanăPlăcintă dobrogeană
  • Mâncare de varză murată cu afumăturăMâncare de varză murată cu afumătură

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.