• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gazpacho cu ardei copți

Aug 01, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de supe, Supe de roșii 0


Gazpacho cu ardei copti

O variantă foarte gustoasă de gazpacho, ba chiar aș putea spune, din motive de ardei copți, discret românizată. Acuma sigur nu-i musai să fiți de acord cu aserțiunea introductivă și să obiectați, pe de o parte, că nu suntem singurii care coacem ardeii și că, pe de altă parte, gazpacho e o supă de roșii cu ingredientele crude, ce caută în narațiune un tratament termic? Recunosc, așa o fi, dar hai să stabilim împreună că detaliile astea sunt prea puțin semnificative. Și n-are rost să ne împiedicăm în ele: supa de roșii care urmează e absolut grozavă!

2 ardei grași (preferabil roșii),
1 kg de roșii,
3-4 castraveți,
1 cățel de usturoi (sau după gust),
1 ceapă,
oțet după gust,
3 linguri de ulei,
2 fire de busuioc,
tabasco (tot după gust),
sare și piper.

Coaceți ardeii, așezați-i într-o oală, presărați-i cu sare, puneți capacul și lăsați-i în pace vreo jumătate de oră. Curățați-i și tăiați-i fâșii.

Opăriți scurt roșiile, curățați-le de pieliță și semințe, tăiați-le bucățele. Curățați de coajă și castravetele, decupați-l în rondele subțiri. Curățați ceapa, tăiați-o în 4. Spălați busuiocul

Puneți deoparte, dacă vreți, ceva roșii, ardei și castraveți, să aveți de-o garnitură (că n-or să fie chiar trapezones). Restul merge direct în vasul robotului (inclusiv usturoiul, uleiul, oțetul și condimentele). Mixați până obțineți o supă cât mai netedă, turnați-o într-un vas, peste busuiocul tocat (și facultativa garnitură). Puneți, în fine, gazpacho-ul nostru la frigider, să stea acolo măcar vreo două ore înainte de servire (să se armonizeze aromele și să-și tempereze usturoiul agresivitatea).

Serviți, evident, rece, presărînd, dacă vreți, ceva boia deasupra (de-un pamplezir, așa…)

A, și mai multe despre gazpacho (povești, variante etc.) găsiți aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Gazpacho Paste cu sos de ardei coptiGnocchetti cu sos de ardei copți, usturoi și migdale Paste cu ardei copți, sos de vin și măslinePaste cu ardei copți, sos de vin și măsline Default ThumbnailMâncare de vinete, ardei copți și roșii

  • aperitiv, ardei, ardei copti, castraveti, ceapa, rosii, Spania, supa, supa de rosii, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved