Ca si curry-ul, este tot un amestec indian, chiar daca nu tot atat de celebru. Se face in mod traditional din chimion, chimen,cardamom, scortisoara, cuisoare, nucsoara, dar versiunile comerciale includ, de obicei, si alte condimente, mai ieftine, precum ghimbir, boabe de coriandru, frunze de dafin, boabe de mustar etc. Oricum, chiar si in India, reteta variaza de la o regiune la alta. Se insoteste bine cu conopida si pestele, dar si cu puiul, oaia sau porcul, mai ales daca sunt pregatite cu sos. Din punctul de vedere al bauturii, striga dupa vin rosu. Ca sa-l folositi, fie frecati carnea inaintea coacerii, fie parfumati sosul inainte de a servi. Se foloseste cu grija, ca sa nu strice mancarea (mai mult de 1 lingurita pentru 4 persoane n-o sa aveti nevoie). De asemenea, il puteti pune si direct pe masa, sa-si presare fiecare cat vrea.
Update: o reteta pentru facut Garam Masala în bucataria proprie si personala gasiti aici.