• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fursecuri tiramisu

Feb 26, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Tiramisu 0


Acuma firește că-i oleacă de exagerare și că fursecurile astea sunt poreclite oarecum forțat tiramisu. Însă există pe lumea astea mistificări și mai mari, începând de pildă cu prafurile din care adică s-ar face faimoasă prăjitură italiană, așa că nu văd de ce n-am putea noi să numim prăjiturelele astea tiramisu, atâta vreme cât vom folosi ingrediente cât se poate de corecte (și în primul rând mascarpone, firește). Drept pentru care, cu conștiința oarecum împăcată, vă propun să trecem la treabă, ca să vedem mai exact despre ce-i vorba.

Mai întâi blatul (ca să zic așa):

50 g unt, tăiat zaruri,
90 g zahăr pudră, cernut,
1 ou,
50 g făină.

Apoi mai avem de făcut o cremă, adică mai avem nevoie de

150 g mascarpone,
1 lingură de rom (sau poate coniac),
1/2 linguriță de nes,
1 lingură de zahăr brun,

plus, pentru decor,

75 g ciocolată albă,
1 lingură de lapte,
cam 2 linguri de ciocolată neagră, dată pe răzătoare.

Mai întâi crema, să ne luăm de-o grijă. Dizolvați nes-ul în rom, turnați lichidul obținut peste mascarpone, adăugați bine zahărul și frecați totul. Acoperiți cu folie și puneți crema la frigider.

Pentru fursecurile propriu-zise, frecați untul spumă, împreună cu zahărul. Adăugați oul, bătut înainte, omogenizați, adăugați cu grijă făina și bateți cu un tel până când s-a incorporat perfect.

Încălziți cuptorul la 200ºC. Tapetați tava cuptorului cu pergament (hârtie de copt). Puneți aluatul într-un poș (cu o dulie fără model) și puneți pe foaie 28 de grămăjoare, având grijă să lăsați puțin spațiu între ele.

Coaceți fursecurile 6-8 minute (până când vedeți că se auresc un pic pe margini). Scoateți-le și lăsați-le să se răcească.

Topiți ciocolata albă împreună cu laptele (la bain-marie). Când se topește, amestecați bine, ca să fie amestecul fluid.

Lipiți, în fine, fursecurile, două câte două, lipindu-le cu crema de mascarpone. Turnați cu grijă un pic de ciocolată topită peste fiecare, presărați ciocolata rasă și cu asta basta.

Serviți imediat sau, dacă nu se poate, trebuie să țineți fursecurile-tiramisu la frigider (din cauză de mascarpone) până în momentul în care le veți pune pe masă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tiramisu la pahar Tiramisu, în versiunea Sophiei Loren Pricomigdale tiramisu TiramisuTiramisu

  • ciocolata, desert, fursecuri, mascarpone, tiramisu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved