• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui de pește cu costiță afumată și dovlecei

Apr 06, 2012 costachel Frigarui, Rețete, Rețete cu pește 0


Frigărui de pește cu costiță afumată și dovlecei

Niște frigărui de pește alb extrem de gustoase, ușor improvizate, tare spectaculoase și un pic neobișnuite, cam așa aș putea descrie, pe scurt, ceea ce urmează. Însă toate au rolul lor în narațiune: peștele rămâne (totuși!) temelia mâncării, costița îl împiedică să se usuce, bașca îl mai și parfumează, dovleceii rămân pe poziția lor (aproape) tradițională la frigăruile mixte, lămâia lângă pește e oricum obligatorie, în timp ce dafinul dă și el un surplus de parfum mediteraneean, ca să se știe mai exact că numai în capul unor pescari putea încolți ideea unor frigărui de pește. Drept pentru care, ținând cont că ne-am lămurit cumva că nebunia asta e cât se poate de logică (!), vă propun să trecem la treabă.

1 kg și mai bine de fileuri de pește alb (dac-ar fi din două soiuri diferite, ar fi și mai bine),
4 dovlecei mici (sau 2 mai măricei),
8 felii subțiri de costiță afumată (sau bacon, pancetta etc.),
8 foi de dafin,
1 lămâie,
puțin ulei de măsline,
sare și piper.

Mai întâi, firește, preparațiile preliminare: spălați totul, uscați totul, lăsați peștele să stea o vreme la sare, tăiați dovleceii bucățele și lămâia felii.

Reveniți la fileuri și, în funcție mărimea lor și de soiul peștelui, aveți două variante:ori le tăiați cuburi, ori, în caz că-s subțiri, rulați-le (dacă-s mai mari, tăiați-le o dată pe lung și, eventual, o dată pe lat). Înveliți-le apoi bine în feliile de costiță.

Înfigeți ingredientele în frigărui, alternativ, sărați, piperați, stropiți cu puțin ulei și frigeți-le sub grill-ul încins al cuptorului, timp de 15 minute, întorcându-le la jumătatea coacerii (dar puteți folosi, firește, și un grătar-grătar).

Serviți frigăruile imediat, eventual cu vreo garnitură, după plac, iar în pahare, în afară de Aligoté-ul tradițional al peștelui, puteți încerca și vreun alt vin alb proaspăt și vioi, eventual baricat (că se bucură costița!)

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Frigarui de pui cu lămâie si șofranFrigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab) Frigărui cu trei ardei grași Sparanghel cu costita afumataSparanghel cu costiță afumată

  • costita, dafin, dovlecei, frigarui, lamaie, peste

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved