• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fondant de ciocolata cu portocale

Aug 19, 2008 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 0


Tot italienii stiu sa combata cel mai bine canicula! Si ne invata ei cum sa facem un desert rece deosebit, care sa faca cinste unei mese oricat de pretentioase. Sigur, e tot un fel de inghetata, da’ daca ei zic despre desertul care urmeaza ca se cheama fondant, am fost respectuos si am pastrat denumirea. Ia sa vedem mai exact despre ce-i vorba.

Pentru 4 persoane pregatiti 350 g frisca, 90 g ciocolata menaj, 90 g unt, 90 g zahar, 60 g cacao, 1/2 portocala confiata, 3 galbenusuri, la care mai adaugati, pentru sos, inca 100 g zahar si 3 portocale.

Frecati bine galbenusurile cu zaharul. Topiti ciocolata, impreuna cu untul, la bain-marie. Taiati portocala confiata in cubulete mici. Turnati incet ciocolata topita peste galbenusuri, adaugati praful de cacao si cubuletele de portocala. Incorporati totul in frisca batuta, amestecand cu grija. Varsati totul intr-un vas dreptunghiular si bagati in congelator, unde trebuie sa stea macar cateva ore. Inainte de a-l servi, trebuie tinut putin la temperatura camerei.

Pentru sos spalati portocalele, uscati-le, curatati-le si taiati coaja, fara partea alba, in cubulete, pe care le puneti la foc impreuna cu zaharul si o jumatate de pahar de apa. Fierbeti totul la foc viu timp de 5 minute. Inchideti flacara si adaugati sucul filtrat de la o portocala. Taiati fondantul in felii groase si stropiti cu sosul.

Ce bem la fondantul nostru? Cred ca un lichior de portocale s-ar potrivi perfect. Dac-o fi Grand Marnier, cu atat mai bine. Desi, poate va intereseaza mai mult ciocolata din naratiune, si-atunci sigur o sa vreti Baileys.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tarta cu brânză de vaci, cacao și portocale Înghețată de cacao cu ciocolată Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane Tort de ciocolata alb si negruTort de ciocolată alb și negru

  • cacao, ciocolata, desert, frisca, inghetata, Italia, portocale

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved