• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Flacoanele de parfum ale bucătăriei franțuzești: coniac, pastis, kirsch…

Jul 05, 2012 costachel Știri 0


brumes gourmandes

Să pulverizezi kirsch sau coniac peste clătite? Da, pare mai eficient decât să torni din sticlă. Cam aceasta este ideea de la care au plecat doi iubitori de gastronomie francezi, care au lansat o gamă de pulverizatoare umplute cu distilate franțuzești celebre.

„Am pornit de la ideea de a revigora utilizarea acestor băuturi fine în bucătărie. Ele constituie o parte importantă a patrimoniului nostru culinar”, a declarat pentru AFP Jean-David Camus, co-fondator al Brumes Goourmandes, o companie cu sediul în Beaune (Bourgogne).

Ideea, oricât de insolită ar părea, nu este însă originală. O soluție cumva asemănătoare propune și varianta Demon a sprayului Wahh Quantum Sensations, despre care v-am povestit nu demult.

Diferența constă însă în calitate și varietate. Setul complet este format din trei game: Terroirs de France (pastis, coniac, marc de Bourgogne), Saveurs du Monde (whisky, rom de Martinica) și Eaux de Vie de Fruits (kirsch, poire Williams). Toate băuturile sunt alese cu grijă, majoritatea au denumire de origine controlată, iar producătorii oferă pe site inclusiv note de degustare.

Cei doi întreprinzători, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul băuturilor spirtoase, spun că își selecționează cu mare atenție producătorii și băuturile. Mai mult, ei creează propriile lor „cupaje”, pentru a putea oferi băuturi cât se poate de originale.

„Trebuie să reintroducem, într-o manieră originală, alcoolurile în bucătărie, altfel copiii noștri nu le vor mai folosi”, avertizează Jean-David Camus, care a ținut totodată să sublinieze și pericolul dispariției micilor producători:

„Dacă nu facem nimic, în câțiva ani vor exista în lume 50 de mari mărci de alcool și niciun producător mic.”

 

Foto: brumes-gourmandes.com

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pastis-ul, sau aperitivul cel mai îndrăgit de francezi 10 miliarde de euro pentru băuturile franțuzești Cele mai bune zece brânzeturi franțuzești 51 Rose RernodPastis-ul o ia pe urmele vinului. Rosé!

  • Bourgogne, coniac, pastis, rom, whisky

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved