• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fileuri de pește pane cu șofran și nuci

Oct 23, 2014 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


Fileuri de pește pane cu șofran și nuci

Ei, sigur că, în ciuda titlului ceva mai complicat, tot un pește pane urmează mai la vale. Doar că e un pic mai șmecher și, ca atare, poate poposi nu doar pe o masă simplă, de familie. Îl puteți oferi unor oaspeți cât de simandicoși și de fițoși, care pe cuvânt că nu vor avea mai apoi decât cuvinte de laudă despre dumneavoastră. Plus că rețeta nu-i complicată deloc, mare lucru de făcut în plus n-aveți, însă rezultatul vă va depăși așteptările. Nu credeți? Ia să vedem!

1 kg fileuri de pește alb,
60 g nuci, curățate,
făină,
puțin lapte cald,
1 ou,
1/2 plic de șofran,
cam 100 g pesmet,
ulei pentru prăjit,
sare și piper.

Mai întâi tocați nucile, cât de mărunt, dar din cuțit (eventual, le puteți măcina, dar ar fi păcat, zic eu, să le simtă doar papilele, nu și dinții). Amestecați-le cu pesmetul.

Dizolvați șofranul în vreo două linguri de lapte și amestecați-l cu oul bătut bine.

Uscați bine fileurile de pește, sărați-le, piperați-le, dați-le prin făină și scuturați-le un pic, să cadă excesul. Treceți-le prin oul cu șofran, apoi prin pesmetul cu nuci, apăsând ușor cu podul palmei, să se prindă bine „cămășuța”.

Dacă vreți ca fileurile dumneavoastră de pește pane să fie și mai spectaculoase, puteți aplica un secret de cârciumă, adică un panaj dublu, ou-pesmet-ou-pesmet. Cu condiția, firește, să măriți cantitățile necesare de ou, șofran, lapte, nuci și pesmet.

Încălziți bine uleiul în tigaie (tăria focului depinde, firește, de grosimea fileurilor). Prăjiți bucățile de pește pe rând, scoțându-le, când sunt gata, pe hârtie absorbantă, să-și lepede excesul de grăsime.

Serviți fileurile de pește pane cât de calde, cu ce garnituri ori sosuri poftiți dumneavoastră. Iar în pahare, turnați fie un Aligoté (că n-aveți cum greși cu el la pește), fie un Chardonnay ori Sauvignon Blanc baricat, ca să sublinieze lemnul aroma nucilor.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel Fileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofranFileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofran Peste pane surprizaPește pane surpriză Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline

  • nuci, pane, peste, sofran, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved