• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fileuri de calcan in crusta de ardei gras

Aug 01, 2008 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


Ei, sper ca nu v-ati speriat de calcanul din titlu (chit ca, in ultima vreme, mai sus numitul peste nu mai e o raritate si nici nu mai costa cine stie ce). Puteti folosi cam orice fileu de peste alb vreti (stiuca, salau, merlucius, cod s.a.m.d.). Si apropo, nu va luati dupa anumite carti de bucate discutabile: fileul la peste este acea bucata desprinsa de-a lungul sirei spinarii, neaparat dezosata, nu vreo felie taiata transversal. In rest, ce sa va mai spun, reteta e buna, e usoara, e de vara, ce mai, are numai calitati. Asa ca hai sa ne apucam repede de treaba.

Pentru obisnuitele noastre 4 persoane e nevoie de 4 fileuri de peste (circa 300 g bucata), 3 ardei grasi rosii, 1 legatura de cimbru proaspat, 12 felii subtiri de paine la tava, ulei de masline (extravirgin ar fi perfect), sare si piper. Ca sa-l garnisim frumos, mai adaugati dumneavoastra 2 rosii, coapte si tari, cimbru proaspat, ulei ca mai sus, sare.

Curatati ardeii, eliminati semintele si vinisoarele, spalati-i, uscati-i si taiati-i nu prea fin. Incalziti putin ulei intr-o tigaie si caliti ardeii, cateva minute, la foc viu, dupa care puneti-i intr-o strecuratoare ca sa se usuce bine. Eliminati coaja feliilor de paine, inmuiati miezul in putina apa, scurgeti-l bine, maruntiti-l si amestecati-l cu ardeii si cu frunzulitele de cimbru. Sarati si piperati fileurile de peste, acoperiti-le uniform cu amestecul de paine si ardei si puneti-le deoparte. Incalziti cateva linguri de ulei intr-o tigaie mare si frigeti fileurile panate, la foc potrivit, pana cand crusta devine aurie. In acest timp, nu stati degeaba si pregatiti garnitura, taind rosiile spalate si uscate in cubulete mici, pe care le veti condimenta cu ulei, sare si cu frunzulitele de la cateva fire de cimbru.

Cand pestele e gata, sarati-l putin si asezati-l pe farfurii, punand alaturi cate o portie din salatica de rosii. Garnisiti cu un fir de cimbru si serviti, turnand in pahare un Chardonnay, sa zicem. Toata afacerea n-ar trebui sa va ia mai mult de trei sferturi de ora, iar rezultatul este memorabil.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, lasati fileurile presarate cu sare sa se gandeasca putin in frigider la dificultatile vietii de zi cu zi, si atunci totul devine perfect. Iar daca va plac aromele mai exotice, nu strica (ba chiar dimpotriva) sa presarati fileurile, odata cu piperul, si cu putin curry. Si cu asta basta, ca mai sunt si alte retete de povestit.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de somon cu crema de ardei grasCrochete de somon cu cremă de ardei gras Urda cu ardei grasUrdă cu ardei gras Calcan Albert Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval

  • ardei, calcan, curry, paine, peste, reteta, rosii, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved