• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fetească Neagră 2011 La Cetate, Crama Oprișor

Jan 03, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Fetească Neagră 2011 La Cetate, Crama Oprișor

Vă povesteam, scriind despre cea de-a doua degustare de la Expo cu vinurile Cramei Oprișor, că mi s-a părut un pic nedreaptă clasarea Feteștii Negre La Cetate pe ultima poziție a clasamentului întocmit ad hoc. Deși, firește, concurența a fost crâncenă, iar ceilalți competitori tot unul și unul. Drept pentru care am zis că n-ar strica o prezentare separată a acestui vin, măcar și pentru a vă convinge că și în Oltenia se face Fetească Neagră de calitate.

Olfactiv, prima senzație e de fructe roșii, cu o mică dominantă de prune (proaspete și afumate). La a doua mirosire îi fac mai bine simțită prezența și condimentele aduse de baric, cu piperul pe post de solist.

Gustul e plin, iar fructele și lemnul stau într-un balans stabil. Aciditatea e bună, dar fără să răpească din catifelarea specifică soiului, căreia taninii îi conferă o vagă senzație de pluș. Alcoolul (14.5%!) e bine integrat, ceea ce mă face să vă recomand o prudență suplimentară.

Postgustul e lung și plăcut, dominat de prune și lemn, cu o ușoară (și plăcută) amărală, care nu trimite însă spre cireșe negre, ci mai curând semnalează conținutul ridicat de alcool.

Una peste alta, un vin bun, care trebuie asociat cu preparate mai zdravene, mai condimentate și cu gust mai pregnant. Deci va fi vorba mai curând de vită, de vânat și de brânzeturi maturate (nu însă din cele cu mucegai).

S-ar putea să vă intereseze și:

Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013 Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012 Arezan Fetească Neagră 2011Arezan Fetească Neagră, M1 Crama Atelier, 2011 Caloian Feteasca Neagra RoseNoua Fetească Neagră Rose din gama Caloian a Cramei Oprișor

  • Feteasca Neagra, Oprisor, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved