• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fast-food fără limite: a apărut pizza cu cheeseburgers!

May 01, 2012 costachel Mozaic, Scurte 10


Pizza Hut continuă să-și surprindă clienții, în cadrul campaniei lor de regionalizare a meniurilor. Dacă, cum v-am povestit deja, nu demult a apărut în Marea Britanie pizza cu hot dog, iată că în Orientul Mijlociu poate fi încercată acum o invenție și mai și. Nu, nu-i o specialitate cu kebab (cum poate, dacă tot e vorba de regionalizare, v-ați fi așteptat), ci una și mai și: pizza cu cheeseburgers.

„Invenția” e descrisă ca fiind o Crown Crust Pizza cu mici burgeri acoperiți cu brânză, în timp ce pizza propriu-zisă e cu carne tocată de vită, legume și „sos special”. Și are și o variantă (probabil cea „sănătoasă”!), cu bucățele de piept de pui.

Curat adaptare a meniului în funcție de tradițiile fiecărei zone…

S-ar putea să vă intereseze și:

Vrea cineva o pizza cu hot dog? Dacă vreți, totuși, să mâncați la fast-food, măcar nu beți cafea! Pizza alla siciliana Pizza capricciosa

  • burger, fast-food, pizza

10 thoughts on “Fast-food fără limite: a apărut pizza cu cheeseburgers!”

  1. aphextwinz 02/05/2012 at 08:10

    Ooooo, trebuie sa va dezamagesc don Costachel, dar e veche inventia. Acum mai multi anisori, surprinsa ca in Italia se mananca la greu (la orice local) pizza cu cartofi prajiti, am dat o cautare pe internet si am gasit, nu doar ce vazusem eu ci si cu cheesburger, hamburger, hot dog, ba chiar o chestie odioasa de ii zice pizza burger.

    E drept, nu in celebrul lant de pizzerii de care spuneti, nu pun link ca gasiti pe net o droaie, nu le fac reclama. A, da si mai e pizza cu … pizza (adica pe o pizza mare mai multe pizza mici). Vedeti, cat traieste omul, afla 🙂

    Sanatate!

    Reply ↓
  2. aphextwinz 02/05/2012 at 08:11

    Nu pot da edit, deci pizza e cu cartofi prajiti pe ea, aia care m-a mirat pe mine la vremea respectiva, ca “topping” cum ar veni, nu alaturi, ca nu se intelegea din ce am scris mai sus, scuze ca am mai bagat un mesaj, dar sa nu derutez.

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/05/2012 at 09:04

      Ooo, sunt ferm convins că există tâmpenii și mai mari, nici n-am stat să le caut pentru că știrea, cel puțin din punctul meu de vedere, este despre ce înseamnă „regionalizarea” meniurilor unui lanț alimentar multinațional. A, că titlul este cam „gazetăresc”, ce să fac, bag seamă că port în mine unele „păcate” ale meseriei, fie că vreau, fie că nu 🙂

      În altă ordine de idei, nu prea mă așteptam ca în Italia să apară tâmpenii precum cea despre care zici (și, mai ales, să se cheme tot pizza). Deduc că nu trebuie să mă mai enervez când văd cât de promovate sunt la noi niște rulouri de dovlecei despre care ni se spune că-s sarmale (mai mult, cică-i vorba despre o reinterpetare a unor „reţete tradiţionale româneşti”). Păi dacă o comit și italienii, de obicei atât de grijulii cu valorile lor gastronomice tradiționale… Așa că mi se confirmă, încă o dată, mai vechea bănuială că prostia n-are patrie… 🙂

      Reply ↓
  3. cofi 02/05/2012 at 09:38

    Este ca ti-a fost dor de mine?? daca nu, nu vreau sa aflu raspunsul! 🙂
    Eu sunt un ” caz” printre amici ca mie imi place cel mai tare pizza cea mai simpla: sos de rosii, busuioc, mozzarella. De cateva ori ori am fost intrebata daca nu am bani, am zis ca am, dar nu-mi plac multe pe pizza! Cel mult asa pentru piticii mei, as fi pus ardei, dar asta numai ca eu imi pun ardei si-n ceai!:)

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/05/2012 at 10:19

      Desigur că da 🙂 Cât despre ardei, subscriu (dacă fac pizza fără ardei, am mari probleme!). Deși ideea cu ceaiul nu-mi venise încă… 🙂

      Reply ↓
  4. cofi 02/05/2012 at 10:41

    e bun la dureri de gat daca e piscacios! 🙂

    Reply ↓
  5. aphextwinz 03/05/2012 at 08:18

    Ma credeti ca am cazut pe spate prima oara cand am vazut ca toti plozii italieni mananca pizza cu cartofi prajiti (ordinari, congelati)? Cand la aceleasi carciumi (vorbesc de localitati neturistice, ca acolo mai intelegeam) erau niste pizze geniale?

    De atatia ani de cand vizitez Italia am ramas paf la multe.

    Separat de discutie, daca imi e permis, am ramas paf si la greci, ai lor (nu noi, da?) mancau la greu cartofi fripti, tot din aia ordinari, cand la taverne gaseai o gramada de bunatati.

    Vorba lui Ion Baiesu, cura de vulgaritate.

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/05/2012 at 09:44

      Sigur că da! Și mulțumesc pentru exemplele astea, numai bune de servit tuturor celor care spun, în varii contexte, „numai la noi se poate așa ceva”! Speram ca deschiderea granițelor să-i mai lumineze, dar se pare că din contra…

      Reply ↓
  6. aphextwinz 03/05/2012 at 22:22

    Am uitat ceva, ca sunt in urma cu internetul. Foarte multe mamici in tari mediteraneene hranesc copilasii din supa facuta din cub gen, nu dam nume, cica de pui. SI mai pun ceva paste in zeama de apa si cub din ala si gata, papa zilnica.

    Asa ca aia cu “numai la noi se poate” e foarte departe de adevar (si ati vazut ca eu sunt mai plimbareata).

    Exista si un revers, dar nu asa, la ordinea zilei, ceva mai rar, in care sunt oameni care fac acasa de la ulei pana la rachiu. Dar mai des se intalnesc cazurile celelalte.

    Acum, educatie cu sila nu se poate face, cum mai ziceam noi, poate prin puterea exemplului si cam atat. Mie imi iese aia cu puterea exemplului cand strang gunoaie dupa jos si le arunc la ghena, o iesi si cu mancarea vreodata, poti stii?

    Multa sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/05/2012 at 08:19

      O fi si asta un fel de dietă mediteraneeană! 😀 Altminteri, discuția e prea lungă s-o încep acum, dar o să-i vină, odată și-odată, rândul! 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved