• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Farfalle cu mascarpone și nuci

Nov 22, 2011 costachel Paste cu lactate, Rețete, Rețete de paste 0


Rețeta de farfalle ce urmează mai la vale reprezintă o excelentă demonstrație că mascarpone e o brânză ce nu-i folosită doar în preparații dulci (că nu doar tiramisu are voie să beneficieze de ea!), ci poate interveni cu succes și în cele sărate. Sigur, pentru pastele de mai la vale puteți folosi oricând o combinație de, să zicem, gorgonzola și smântână, bine frecate împreună, dar asta este numai și numai opțiunea dumneavoastră.

300 g farfalle,
250 g mascarpone,
100 g miez de nucă,
50 g unt,
4 linguri de parmezan, proaspăt ras,
sare și piper.

Tocați mai întâi miezul de nucă, destul de mărunt, dar din cuțit (adică să se mai simtă bucățelele), dar nu-i rău să păstrați câteva jumătăți frumoase, pentru decor.

Puneți la fiert 3 l apă cu 3 linguri rase de sare, fierbeți pastele, scurgeți-le bine.

Cât timp fierb, încălziți untul la foc moale. Când s-a topit, frecați-l bine (în afara focului) cu mascarponele, parmezanul și miezul de nucă.

Turnați sosul peste paste, amestecați și serviți imediat.

Cât despre vin, acum sigur că depinde și de soiul de brânză folosit, dar mai ales de preferințele personale. Că dacă mă-ntrebați pe mine, probabil din cauza nucilor, aș avea poftă de-un roșu ușor. Dar nu-i musai să fiți de acord.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu nuci, brânză și sos de smântână Paste cu nuci și zahărPaste cu nuci și zahăr Gnocchi de cartofi și sfeclă roșie cu mac și nuci Pui cu sos de rodie și nuci

  • farfalle, mascarpone, nuci, parmezan, paste

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved