• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Escalop de vițel cu sos de soia și vin

Mar 27, 2012 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


Doar de două lucruri legate de escalopurile astea sunt sigur: se fac foarte simplu și-s grozav de bune. În rest, o mâncare fusion, nici europeană, nici asiatică, adică nici escalop stricto sensu, dar nici chinezărie autentică (totuși!). Așa că nu-mi rămâne decât să vă povestesc rețeta, că poate vă conving s-o faceți și veți putea decide dumneavoastră, în perfectă cunoștință de cauză, în ce categorie geografico-gastronomică ar putea fi ea încadrată cel mai bine.

400 g carne de vițel, tăiată felii subțiri,
4 linguri de sos de soia,
2 linguri de vin,
1 linguriță de amidon alimentar din porumb,
3 linguri de ulei,
cimbru,
sare (dacă mai trebuie) și piper.

Mai întâi, marinata. Amestecați bine vinul, sosul de soia, amidonul și piperul (verificați, totuși, dacă ar mai trebui un pic de sare, că paza bună…)

Puneți feliile de carne pe un platou mare (să le cuprindă fără să trebuiască să le suprapuneți). Turnați deasupra marinata, verificați să fie bine și uniform unse. Lăsați-le în pace minimum 30 de minute.

Încălziți apoi uleiul într-o tigaie și prăjiți escalopurile cam 3 minute, stropindu-le cu marinata și întorcându-le des.

Serviți imediat, cu o garnitură după plac (piure pentru partea europeană, orez pentru cea asiatică), presărând și puțin cimbru deasupra.

Variante? Păi trecând peste faptul că puteți face escalopurile astea cam din orice fel de carne (porc, pui etc), principalul loc de joacă este la vin. Pentru un plus de parfum chinezesc, evident că mai indicat ar fi vinul de orez, după cum, pentru a aduce cumva înapoi în Europa friptura asta la tigaie, ați putea folosi în primul rând Madera (vinul tradițional pentru escalop), dar și vreun Porto ori vreun sherry.

În schimb, nu prea știu ce să vă spun să turnați în pahare, pentru că sosul ăsta de soia își cam face de cap. Că vinul trebuie să fie roșu, asta e sigur, dar mai departe ezit și nu vă spun decât c-aș încerca unul proaspăt și șturlubatic, să învioreze puțin atmosfera.

S-ar putea să vă intereseze și:

Escalop de vitel cu ciuperci si smantanaEscalop de vițel cu ciuperci și smântână Escalop de vițel cu ciuperci Friptura de vita cu sos de portocaleFriptură de vițel cu sos de portocale Veau Sylvie, adică friptură de vițel cu șuncă și șvaițer, explicată de Julia Child

  • escalop, friptura, sos de soia, vin, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved