• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

El Celler de Can Roca, cel mai bun restaurant din lume în 2013

Apr 30, 2013 costachel Mapamond, Mozaic, Topuri 4


Cel mai bun restaurant din lume, fratii Roca, El Celler de Can Roca

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din Girona (nord-estul Spaniei), a fost desemnat ieri ca fiind cel mai bun restaurant din lume. Localul celor trei frați Roca (foto) s-a clasat pe primul loc în tradiționalul Top 50 restaurante, realizat de revista britanică Restaurant, după ce în 2012 și 2011 ocupase cea de-a doua poziție a clasamentului.

„După ce, în ultimii doi ani, s-a clasat pe locul al doilea, El Celler de Can Roca a făcut schimb de locuri cu restaurantul danez Noma, învingătorul din ultimii trei ani”, au anunțat organizatorii.

Noma a pierdut primul loc mai ales datorită jenantului scandal din luna februarie, când 63 de persoane au suferit toxiinfecții alimentare după ce au luat masa acolo.

Restaurantul fraților Roca (Joan este bucătar, Jordi este cofetar, iar Josep somelier) are trei stele în ghidul Michelin și „a atras aprecieri la nivel mondial pentru amestecul său de preparate din bucătăria catalană și de tehnici de vârf, precum și datorită unei ospitalități deosebite” se arată în comunicatul revistei.

Pe locul al treilea s-a clasat avangardistul restaurant italian Osteria Francescana a lui Massimo Bottura din Modena, care a devansat alt restaurant spaniol, Mugaritz, din Errenteria (Țara Bascilor).

Chiar dacă este, alături de SUA, țara cu cele mai multe restaurante în Top 50 (șase), Franța nu a reușit în acest an să prindă vreun loc în primele 10.

La festivitatea de ieri, celebrul bucătar Alain Ducasse a primit un premiu pentru întreaga carieră („Lifetime Achievement Award”). Și tot cu această ocazie, Nadia Santini și-a primit trofeul pentru cea mai bună bucătăreasă din lume.

Juriul concursului revistei Restaurant a fost format la această ediție din peste 900 de bucătari, critici culinari și gastronomi din întreaga lume.

Iată însă și clasamentul complet al celor mai bune 50 de restaurante din lume:

1) El Celler de Can Roca (Girona, Spania)
2) Noma (Copenhaga, Danemarca)
3) Osteria Francescana (Modena, Italia)
4) Mugaritz (Errenteria, Spania)
5) Eleven Madison Park (New York, SUA)
6) D.O.M. (São Paulo, Brazilia)
7) Dinner by Heston Blumenthal (Londra, Anglia)
8) Arzak (San Sebastián, Spania)
9) Steirereck (Vienna, Austria)
10) Vendôme (Bergisch Gladbach, Germania)
11) Per Se (New York, SUA)
12) Frantzén/Lindeberg (Stockholm, Suedia)
13) The Ledbury (Londra, Anglia)
14) Astrid y Gastón (Lima, Peru)
15) Alinea (Chicago, SUA)
16) L’Arpege (Paris, Franța)
17) Pujol (Mexico City, Mexic)
18) Le Chateaubriand (Paris, Franța)
19) Le Bernardin (New York, SUA)
20) Narisawa (Tokyo, Japonia)
21) Attica (Melbourne, Australia)
22) Nihonryori RyuGin (Tokyo, Japonia)
23) L’Astrance (Paris, Franța)
24) L’Atelier Saint-Germain de Joël Robuchon (Paris, Franța)
25) Hof van Cleve (Kruishoutem, Belgia)
26) Quique Dacosta (Denia, Spania)
27) Le Calandre (Rubano, Italia)
28) Mirazur (Menton, Franța)
29) Daniel (New York, SUA)
30) Aqua (Wolfsburg, Germania)
31) Biko (Mexico City, Mexic)
32) Nahm (Bangkok, Tailanda)
33) The Fat Duck (Bray, Anglia)
34) Fäviken Magasinet (Järpen, Suedia)
35) Oud Sluis (Sluis, Olanda)
36) Amber (Hong Kong, China)
37) Vila Joya (Albufeira, Portugalia)
38) Restaurant Andre (Singapore, Singapore)
39) 8 1/2 Otto E Mezzo Bombana (Hong Kong, China)
40) Combal.Zero (Rivoli, Italia)
41) Piazza Duomo (Alba, Italia)
42) Schloss Schauenstein (Fürstenau, Elveția)
43) Mr & Mrs Bund (Shanghai, China)
44) Asador Etxebarri (Atxondo-Bizkaia, Spania)
45) Geranium (Copenhagen, Danemarca)
46) Maní (São Paulo, Brazilia)
47) The French Laundry (Yountville, SUA)
48) Quay (Sydney, Australia)
49) Septime (Paris, Franța)
50) Central (Lima, Peru)

Foto: cellercanroca.com

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Restaurantul danez „Noma” rămâne cel mai bun din lume Nadia SantiniNadia Santini, desemnată cea mai bună bucătăreasă-șefă din lume vin roșu cola Rouge SucettePrimul carcalete cu cola din lume a fost lansat la Vinexpo 2013 Gumă de mestecat Vivident ItaliaTop 25: cele mai vândute dulciuri din lume

  • El Celler de Can Roca, Noma, restaurante, top

4 thoughts on “El Celler de Can Roca, cel mai bun restaurant din lume în 2013”

  1. Zaza 30/04/2013 at 10:20

    Eu astept sa vad si Romania pe acolo, candva :))

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/04/2013 at 10:30

      Și eu, dar sunt atâtea țări importante absente din top încât nerăbdarea mea e oarecum domolită 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 30/04/2013 at 17:38

    Incredibil, deci am primit aceeasi stire si am si distribuit-o amandoi odata? Jur ca nu a fost cu intentie, eu am scris si am fugit cu treaba, acum am vazut ca ati scris si dvs despre acelasi subiect, nu ca ar fi internetul neincapator, dar asa, de amorul coincidentei.

    Reply ↓
    1. costachel Post author01/05/2013 at 07:40

      Păi înseamnă că avem amândoi surse bune, nu 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved