• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

După 6 ani, un bucătar francez câștigă din nou Le Bocuse d’Or

Feb 02, 2013 costachel Știri 6


Thibaut Ruggeri Bocuse d'Or 2013

Le Bocuse d’Or, cel mai important concurs mondial de gastronomie, a fost câștigat anul acesta de francezul Thibaut Ruggeri (de la Maison Lenôtre), ajutat de Julie Lhumeau. Le Bocuse d’Argent i-a revenit danezului Jeppe Foldager, iar ultima treaptă a podiumul s-a clasat japonezul Noriyuki Hamada. Ultima victorie franceză în acest concurs data din 2007.

Celelalte premii au fost câștigate de Guatemala (cea mai bună promovare), Ungaria (cel mai bun afiș), Kristian Curtis (Marea Britanie, cel mai bun ajutor de bucătar), Norvegia (cel mai bun fel pe bază de pește) și Marea Britanie (cel mai bun fel pe bază de carne).

În finală s-au calificat 24 de bucătari, care au preparat 2 feluri de mâncare, construite în jurul a două ingrediente principale: calcanul și carnea de vită. În rest, participanții au fost încurajați să folosească ingrediente care să reprezinte țara lor de origine.

Rețeta pe bază de carne de vită

Thibaut Ruggeri a prezentat un calcan fiert, înfășurat în homar și garnisit, printre altele, cu o tartă umplute cu trufe de Périgord. Cât despre felul principal, el a fost denumit „mușchi de vită în ideea unui Rossini” și montat astfel încât să sugereze grădinile din Versailles (fotografia de mai sus).

Le Bocuse d’Or este poate cel mai prestigios concurs culinar din lume (este și denumit de către unii „Oscarul Bucătarilor”). A fost creat de legendarul Paul Bocuse în 1987 și se desfășoară o dată la doi ani, la Lyon. Cele mai recente ediții au fost câștigate de Rasmus Kofoed (Danemarca, 2011), Geir Skeie (Norvegia, 2009) și Fabrice Desvignes (Franța, 2007).

Foto: eater.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Taxa Nutella ulei de palmierSenatul francez a votat Taxa Nutella După votcă și vin, fanii Motörhead se pot drege cu bere Challenge International du Vin Domeniile Coroanei Segarcea3 medalii pentru vinurile românești la Challenge International du Vin Kim Jong-il face reclamă după moarte la Hennessy Paradis

  • Bocuse, concurs, Franta

6 thoughts on “După 6 ani, un bucătar francez câștigă din nou Le Bocuse d’Or”

  1. ioan t. 02/02/2013 at 12:29

    Sunt curios daca s-a strecurat si vreun bucatar roman printre concurenti. Anul acesta sau intr-una din ultimele editii ale concursului 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/02/2013 at 13:17

      Printre finaliști nu, printre concurenți nu știu 🙂 Tot ce-am putut afla e că o echipă din România a participat la Cupa internațională de catering, o competiție care face parte din ansamblul manifestărilor gastronomice desfășurate la Lyon în aceeași perioadă (alături de Cupa mondială a cofetarilor și Cupa mondială a ciocolatierilor). Dar Le Bocuse d’Or e, firește, evenimentul central.

      Reply ↓
  2. Gurmandel 03/02/2013 at 11:28

    Va mai trece un pic de apica pe Rhone si Saone pina se va duce vreun chef roman pe acolo. Nu cred in sistemul de evaluare a performantei profesionale in gastronomia romana. Am urmarit aseara finala Top Chef. Nu este cu siguranta un etalon al ceea ce ar trebui sa reprezinte un sistem de evaluare, dar ne-am putut face o idee despre calitatea chef-ilor. Fara nici o exagerare, cred ca m-as clasa cam in prima jumatate a participantilor, fara sa am o scoala, fara sa fie o profesie pentru mine… Asa ca pina la Bocuse, este o cale extrem de lunga…

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/02/2013 at 13:20

      Totul pornește de la sistemul de învățământ, care e la pământ. Și nu mă refer doar la cel gastronomic…

      Reply ↓
  3. Gurmandel 03/02/2013 at 11:43

    Si inca un mic comentariu referitor la juriu… Daca Bercea poate fi considerat un etalon al gastronomiei romaesti, cum se tot promoveaza singurel, Le Bocuse d’ or se indeparteaza si mai mult. Am mincat de citeva ori in restaurantul sau. Bucatarie cel mult banala, ca sa nu spun derizorie…

    Reply ↓
  4. Niko-LG 03/02/2013 at 13:02

    Se-ntàreste zicala: K Românu’, nu-i niciunu’. Fàrà alte comentarii.

    Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved