• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dovlecei și morcovi cu sos picant

Jul 14, 2008 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de garnituri, Rețete de post 0


Dovlecei și morcovi cu sos picant

O mâncare de post foarte interesantă, dar care ne bucură și atunci când, pur și simplu, este prea cald afară și nici prin cap nu ne trece să ne atingem de mâncăruri grele. Se poate mânca și rece, nu trebuie să stați decât câteva minute lângă aragaz, ce mai, o plăcere. Dacă doriți, o puteți folosi și pe post de garnitură, lângă un copan de pui sau un șnițel, să zicem.

Pentru 4 persoane:

4 dovlecei mici (de preferință 2 cu coaja verde închis și 2 cu coaja verde deschis, ca să fie mai frumos în farfurie),
3 morcovi mari,
4 linguri de ulei extravirgin de măsline,
2 linguri de oțet,
1/2 linguriță de ardei iute roșu mărunțit,
boabe de coriandru,
busuioc,
cimbru,
maghiran,
sare.

Tăiați capetele dovleceilor (nu-i curățați de coajă, dar spălați-i foarte bine), răzuiți morcovii și eliminați-le și lor extremitățile. Treceți un cuțit special de curățat cartofi pe toată lungimea legumelor, exercitând o presiune uniformă, în așa fel încât să obțineți niște panglici subțiri.

Fierbeți-le în aburi, separat (nu amestecați dovleceii și morcovii în aceasta etapa), timp de circa 5 minute. Legumele trebuie să fie fierte, dar să rămână puțin crocante. Amestecați într-un castronel uleiul, oțetul, ardeiul iute, coriandrul și puținăa sare. Bateți bine cu un tel. Adăugați 2-3 frunze de busuioc, 1 linguriță de cimbru și 1 linguriță de maghiran (dacă verdețurile sunt proaspete) sau câte un vârf de linguriță din fiecare, dacă nu le aveți la dispoziție decât uscate. Continuați să bateți cu telul, până când obțineți un sos omogen.

Puneți morcovii și dovleceii într-o tigaie, turnați deasupra sosul și sotați 1 minut, amestecând ușor (să nu se rupă panglicile), ca să prindă toate gust împreună. Puteți servi mâncarea călduță, sau o puteți pune la frigider (unde poate sta câteva zile) și să o mâncați rece.

Daca o serviți ca atare, turnați in pahare un Riesling italian, dacă o folosiți ca garnitură, asortați atunci vinul cu carnea de-alături.

S-ar putea să vă intereseze și:

Morcovi bordelezi Morcovi Vichy Budinca de morcovi cu ceapa si branzaBudincă de morcovi cu ceapă și brânză Supa-cremă de morcovi cu roșii

  • dovlecei, legume, morcovi, reteta, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved