• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dorește cineva o ciocolată cu brânză?

Nov 22, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 1


Ciocolată cu brânză Meiji

E drept, aproape toți suntem amatori atât de brânză, cât și de ciocolată. Așa că liderul japonez al dulciurilor, Meiji, s-a gândit, probabil, să ne simplifice viața. Și a lansat recent pe piață un produs nou: o ciocolată cu brânză. Ce fel de brânză, nu se știe exact, dar cu siguranță noua delicatesă este bazată pe versiunea premium a ciocolatei albe fabricate de producătorul nipon.

De altfel, Meiji nu este la prima nebunie de acest gen. În portofoliul său se mai află, de pildă, Bourbon Chocolate Every Burger, un fel de fursecuri presărate cu susan, care imită un cheeseburger. Sau Meiji Mushroom Mountain Grape, niște ciupercuțe (altfel n-am cum să le zic; oricum, sunt cele din stânga) care au piciorul făcut din biscuit crocant, iar pălăria dintr-o combinație de jeleuri (presupun), făcute din struguri Muscat și Kyoho (partea cu Mountain nu prea știu care e, dar în fine…)

Drept pentru care, cel puțin comparativ, noua Meiji Cheese Chocolate nu pare a fi chiar așa de năstrușnică. Mai ales că brânza și ciocolata își dau mâna (ca să zic așa) și prin alte preparații (sunt destule cheesecake-uri cu ciocolată, nu?). Numai că produsul lactat ce figurează pe ambalajul noii ciocolate nu pare a fi, în niciun caz, vreo pașnică brânză de vaci. În fine…

Cert e că Meiji declară că speră, cu ajutorul acestui nou produs, să-și revigoreze vânzările de ciocolată (!). Și la fel de cert este faptul că ideea nu e deloc nouă.

Ciocolată cu brânză Love at Mast

De pildă anul acesta, de Valentine’s Day, Mast Brothers Chocolate din Williamsburg a realizat, în colaborare cu Murray’s Cheese Shop din Greenwich Village, o ciocolată cu brânză botezată Love at Mast, făcută cu ciocolată obținută din cacao dominicană și brânză Champlain Valley Triple Cream din Vermont. Iar produsul final cică ar avea gust de fructe de pădure!

Parcă mai știi pe unde a păscut vaca…

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinul de ciocolată face ravagii în SUA și Marea Britanie Tartă cu brânză de vaci, piersici și ciocolată Moda de toamnă-iarnă adaugă în ciocolată tutun, Roquefort, Worcester Sauce, wasabi… Stefan Bon ciocolată 50% mai puține grăsimiCiocolată cu 50% mai puține grăsimi?

  • branza, ciocolata, Meiji

One thought on “Dorește cineva o ciocolată cu brânză?”

  1. mariga 23/11/2012 at 11:35

    Vrem reteta!!!!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved