• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Diwali, festivalul luminilor, vă prezintă mâncarea indiană tradițională

Nov 07, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Indian Food

Diwali, festivalul luminilor și începutul noului an hindus, poate fi sărbătorit anul acesta în cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc în perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza România. Evenimentul își propune să promoveze mâncarea tradițională specifică regiunilor din India, cum ar fi Goa și Mumbai, și să ofere vizitatorilor săi o aventură senzorială de neuitat.

Diwali, care în traducere liberă înseamnă „rând de lămpi”, este o importantă sărbătoare hindusă ce reunește familiile an de an și reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România de către Crowne Plaza București printr-o incursiune a simțurilor culinare.

Delicioasele mâncăruri tradiționale vor fi preparate chiar de master chef-ul Crowne Plaza București, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăța simțurile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, Chicken Biryani – bucăți suculente de pui și orez basmati gătite cu șofran și apă de trandafiri, Seafood peri peri – creveți, midii, calamar, cu sos și Bebinca – straturi subțiri de clătite din lapte de cocos.

Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar și bucătăria indiană. Fiecare regiune are rețetele și condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poți experimenta. Deși populația este în mare parte vegetariană, se consumă și carne. Pe lângă aromele unice, un alt motiv pentru care ai putea să iubești mâncarea indiană este faptul că se încadrează în categoria mâncărurilor picante.

Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar și un Sunday Brunch inspirat din bucătăria indiană, duminica 18 și 25 noiembrie, de la ora 12.30 la ora 16.30. În plus, cei ce vor să își exprime creativitatea pot învăța noi tehnici de gătit în cadrul lecțiilor culinare susține chiar de master chef-ul indian Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18.00.

Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de Crowne Plaza București.

Indian Food Festival

S-ar putea să vă intereseze și:

Festivalul Thai FoodS-a încheiat Festivalul Thai Food Hummus BarPoate mâncarea să contribuie la pacea mondială? Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași Whirlpool hote Art GalleryWhirlpool prezintă hotele Art Gallery în cadrul galeriei de artă aplicată GALATECA

  • eveniment, gastronomie, India

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved