• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Degustare de vinuri românești la Săptămâna Verde de la Berlin

Jan 23, 2012 costachel Știri 0


România a organizat duminică, în cadrul expoziției Săptămâna Verde, „Salonul de vinuri”, unde oaspeții și vizitatorii au fost invitați să deguste 11 sortimente de vin românesc.

Evenimentul a beneficiat de prezența ambasadorului României în Germania, Lazăr Comănescu, a ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără și a comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș. Degustarea de vinuri a fost precedată de un periplu de dansuri și cântece populare maramureșene.

„România este renumită pentru vinurile ei, nu numai pe plan național, ci și internațional, iar o parte din vinurile degustate sunt prezente și pe piața germană. Amintesc doar de vinurile Recaș, provenite din partea de vest a țării sau de cele de la Marea Neagră, respectiv soiurile Murfatlar. Eu cred că toți cei care vor gusta din vinurile românești nu se vor mai despărți de ele”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, la evenimentul organizat în pavilionul României.

România este țară parteneră în acest an la „Săptămâna Verde”, fiind reprezentată de 60 de producători tradiționali. (Agerpres)

Update: pe site-ul MADR au fost nominalizați și producătorii promovați: Recaş, Murfatlar, Tohani, Basilescu, Serve, Vinia, Halewood, Wine Princess. Nicio precizare despre vinurile degustate, doar gruenewoche.de, sub titlul „Partner country Romania presents its quality wines”, amintește în treacăt „tears of Ovid”.

Foto: gruenewoche.de

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinurile românești se bucură de mare succes la Săptămâna Verde de la Berlin Grune-Woche-Berlin-2014122 de firme românești la Săptămâna Verde de la Berlin Valeriu TabaraValeriu Tabără a umflat cifrele ca pe vremea lui Ceaușescu Valeriu Tabara OMGWikileaks confirmă: Tabără ține morțiș să ne bage pe gât organisme modificate genetic

  • Germania, MADR, Romania, Saptamana Verde, Valeriu Tabara, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved