• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dark Vador, Dark Maul și Jedi trec împreună de partea Burger

Jan 09, 2012 costachel Știri 3


Mai întâi o precizare: nu, nu este nici o greșeală în titlu. Pentru că în limba franceză Darth Vader devine Dark Vador, iar Darth Maul este Dark Maul (bine că Jedi rămâne Jedi!). Și doar pentru cinefilii francofoni a creat rețeaua Quick (de „restauration rapide”, că doar nu era să fie de „fast food”!) trei burgeri speciali, care să omagieze lansarea în Franța a capodoperei lui George Lucas în 3D.

Este vorba mai întâi de înfricoșătorul (și prea puțin apetisantul, între noi fie vorba) Dark Vador Burger. Cel din imaginea de mai sus, firește. Culoarea neagră a pâinii a fost obținută cu un colorant natural, cărbunele vegetal medicinal (E153, pentru amatorii de precizie). Chifla va fi presărată cu semințe de mac și piper, iar în compoziție mai intră felii de cheddar cu piper, rondele de ardei iute și sos de (ați ghicit!) piper. Va sta cel mai puțin pe tarabe, doar între 2 și 5 martie.

Există și o versiune roșie, Dark Maul Burger (Darth Maul, în caz că ați uitat, este asasinul lui Qui-Gon Jinn, în The Phantom Menace). Chiflele vor fi colorate cu sfeclă roșie și boia, în rest ingredientele fiind aceleași.

Cât despre partea luminoasă a Forței (burgerești), Jedi Burger nu este verde, așa cum poate v-ați fi așteptat (pentru Yoda un omagiu ar fi fost), ci e doar de un banal dublu cheeseburger, cu mozzarella și sos de muștar. Iar aceste două variante „se vor bate” începând din 31 ianuarie.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Jack Daniel'sDouă legende americane, Frank Sinatra și Jack Daniel’s, sunt din nou împreună Rugbiștii francezi trec de la balonul oval la vița de vie Vinuri Crama OprișorSărbătoarea vinurilor de Oprișor la Expo, partea I Degustare vinuri Casa Oprișor ExpoÎntre Smerenie și Ispită. Sau sărbătoarea vinurilor de la Oprișor la Expo, partea a II-a

  • burger, fast-food, Franta

3 thoughts on “Dark Vador, Dark Maul și Jedi trec împreună de partea Burger”

  1. Radu 09/01/2012 at 17:02

    Ce sa zic, nu ma mira deloc. 🙂
    Prin 2007 am mancat la Quick un ‘Anelka’ burger. Cu autograf pe chifla, cu tot ce trebuie, exact ca asta:
    http://www.myburger.fr/photo-266-2307-photo3-anelka-burger-quick.html

    Reply ↓
  2. aphextwinz 10/01/2012 at 12:18

    Genial (zic la misto). Sunt curioasa daca nu ii duce mintea si pe politicienii nostrii la asa ceva, pentru campanie. Ceva gen: gaz burger, platesti mult si cumperi fâs. Sau benzin burger: iti dai tot salariul ca sa ajugi sa il cumperi.

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/01/2012 at 12:26

      Nu știu dacă s-au gândit sau nu, dar cu siguranță la noi „Dark Vador Burger” s-ar chema „viitor burger”. Și fără tocătură, că nu-i sănătoasă 🙂 Doar brânza poate rămâne, că are (aproape) culoarea care trebuie…

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved