• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crochete de cartofi cu ton

Jun 27, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete cu pește 0


O rețetă foarte simplă, crochetele astea de cartofi cu ton, și care se pretează la o sumedenie de variațiuni, începând de la soiul peștelui (care sigur că poate fi și proaspăt sau congelat, crud sau fiert) și încheind cu verdețurile și condimentele care pot schimba destul de serios gustul chifteluțelor astea. Drept pentru care am zis că n-are rost să vă povestesc despre variante, ajunge de data asta doar versiunea de bază.

250 g cartofi,
1 conserva de ton în suc propriu (400 g),
1 ceapă mare,
1 cățel de usturoi (sau după gust),
cimbru,
pătrunjel,
3 linguri de făină,
1 ou,
5 linguri de pesmet,
sare, piper,
ulei pentru prăjit.

Curățați cartofii, tăiați-i cuburi, fierbeți-i în apă sărată și zdrobiți-i.

Căliți ceapa, curățată și mărunțită, împreună cu usturoiul zdrobit, până se înmoaie. Amestecați-o cu cimbrul tocat.

Scurgeți bine tonul, puneți-l într-un castron, fărâmițați-l, dacă-i cazul, și amestecați-l cu cartofii, ceapa și pătrunjelul tocat. Sărați, piperați.

Faceți crochete din amestecul obținut și dați-le prin făină, ou bătut și pesmet (sau doar prin pesmet, în caz că le faceți într-o zi cu dezlegare la pește). Prăjiți-le în mult ulei încins. Scoateți-le cu lingura cu găuri și lăsați-le la scurs pe hârtie absorbantă.

Serviți-le calde, cu o garnitură după bunul dumneavoastră plac.

Cât despre vin, Aligoté-ul e, firește, prima opțiune, dar crochetele astea n-or să protesteze dacă vă veți turna în pahare vreun alt vin, alb și sec, cu condiția să nu fie prea parfumat, că n-are de ce.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete pané de cartofi umplute cu brânză Crochete de cartofi cu ceapa si costitaCrochete de cartofi cu ceapa si costita Crochete de pește cu creveți Crochete de somon cu crema de ardei grasCrochete de somon cu cremă de ardei gras

  • cartofi, chiftele, crochete, pane, peste, ton

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved