• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crochete de cartofi cu ceapa si costita

Feb 01, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive 0


O versiune tare simpla de crochete de cartofi urmeaza mai la vale. Se face asa de usor ca orice debutanta (sau debutant!) in arta culinara o va reusi din prima, fara nici o problema. Si, pe langa faptul ca-s tare gustoase crochetele noastre , mai sunt si foc de versatile, in sensul ca, in functie de imprejurari, pot fi considerate atat un aperitiv, cat si o gustare (pretext pentru un pahar de vin bun), dar si o garnitura mai deosebita. Sau, de ce nu?, ati putea turna peste ele un sos care va place si/sau sa adaugati o salata alaturi, obtinand astfel un fel de mancare principal. Ce mai, o gramada de optiuni, dar mai bine hai sa vedem cum se fac, avem timp dupa aia sa le stabilim utilizarea.

Asadar: 1 kg de cartofi, 4 cepe, 4 felii groase de costita (adica bacon, pre limba supermarketeza), 40 g cascaval, 2 linguri de smantana groasa, 3 linguri de faina, 4 linguri de ulei, 50 g unt.

Curatati cartofii si fierbeti-i in apa cu sare (sau in aburi, daca preferati). Ca sa nu va plictisiti in timpul asta, caliti ceapa (curatata si tocata), impreuna cu costita maruntita, in doua linguri de ulei. Scurgeti-le bine de grasimea excedentara si puneti-le deoparte. Transformati cartofii fierti intr-un piure cat de fin, adaugati smantana, cascavalul dat pe razatoarea mare, ceapa si costita. Omogenizati perfect, faceti niste bile (cam 12 o sa va iasa), aplatizati-le nitel, sa semene cu niste chiftele, si dati-le prin faina.

Incingeti restul de ulei, impreuna cu untul, intr-o tigaie, la foc potrivit, si prajiti crochetele pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.

Variantele sunt desigur nenumarate, in functie si de rolul lor pe masa, asa ca nu insist. Pot doar sa va spun ca data viitoare am sa le tavalesc prin pesmet si am sa adaug si ceva marar&usturoi in compozitie, cat sa am senzatia ca le-am romanizat oleaca.

Cat despre vin, Mustoasa despre care taman am vorbit s-a potrivit de minune. Dar nu le vad chiar mofturoase; alb si sec sa fie, daca-s singure. Daca insa le-ati harazit rol de garnitura, alegeti, fireste, vinul in functie de felul principal.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de costiță cu cartofi și brânză Crochete de cartofi cu ton Crochete pané de cartofi umplute cu brânză Tartine cu spuma de telina si costita afumataTartine cu spumă de țelină și costiță afumată

  • aperitiv, cartofi, ceapa, chiftele, costita, crochete, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved