• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Creveți flambați cu fasole verde și ienupăr

Jul 08, 2016 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete cu pește 1


Creveți flambați cu fasole verde și ienupăr

O rețetă de creveți flambați foarte simplă, evident spectaculoasă, frumos colorată și cu sensibile arome nordice (că doar ienupărul și ginul nu-s chiar specifice zonei mediteraneene, să zicem). Dar, de când cu globalizarea, nu mai e nicio problemă să ne jucăm în tigaie cu arome dintre cele mai variate. Iar dacă rezultatul mai e și gustos, e clar că-i timpul să ne apucăm de treabă, nu?

Așa că pregătiți dumneavoastră, pentru 4 persoane,

1 kg de creveți,
350 g fasole verde (poate fi și congelată),
câteva boabe de ienupăr (vreo 10, să zicem),
150 ml gin,
50 g unt,
2 linguri ulei (extravirgin) de măsline,
sare și piper.

Faceți mai întâi toaleta racilor: eliminați capetele, curățați-i și spălați-i bine.

Dacă-i proaspătă, curățați fasolea, spălați-o și opăriți-o în apă clocotită și sărată până când se frăgezește (dar aveți grijă să n-o treceți din fiert). Dacă-i din cea congelată, fierbeți-o conform indicațiilor de pe pachet. În ambele variante, firește că ultima etapă de pregătire e scurgerea.

Încălziți într-o tigaie untul și uleiul. Adăugați ienupărul, lăsați-l să-și lase un pic de gust (1 minut, să zicem) și adăugați creveții. Căliți-i ușor, stingeți cu ginul.

Înclinați cu grijă tigaia spre flacără, pentru ca alcoolul să ia foc. Puneți tigaia la loc și lăsați flăcările să se stingă de la sine.

Reglați de sare și piper, adăugați fasolea, amestecați cu grijă și continuați călirea (un minut, două, nu mai mult), cât se se cunoască mai bine ingredientele între ele.

Serviți imediat, iar în pahare turnați un alb ușor și sec. Că eu prefer la creveții preparați așa un Sauvignon Blanc constituie doar un indiciu, nicidecum vreo dogmă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Fasole verde cu smantanaFasole verde cu smântână Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale Mâncare de fasole verdeMâncare de fasole verde Fasole verde mocănească

  • creveti, fasole verde, gin, ienupar

1 thoughts on “Creveți flambați cu fasole verde și ienupăr”

  1. Doc 18/08/2016 at 18:21

    WOW! E o cina foarte fancy, m a facut tare curioasa, cred ca o voi incerca maine…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved