• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cremă tartinabilă de ciocolată

May 10, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete lacto-vegetariene 0


Cremă de ciocolată

Recunosc, nu sunt un fan al tartinelor unse cu cremă de ciocolată. Nici cu aceea des prezentă în reclame și prin rafturi, nici cu vreo alta. Pe de altă parte însă, mărturisesc, îmi vine uneori cheful de un dulce rapid, drept pentru care, de obicei, ung vreo câțiva biscuiți cu un strat subțire de unt și pun deasupra, după chef și stocul cămării, o linguriță de miere, dulceață, gem ș.a.m.d. Se întâmplă destul de rar chestia asta, însă uneori mă ține pofta zile întregi, așa că, pentru variație, am ajuns și la această cremă de ciocolată. S-ar putea să-și găsească și alte utilizări, nu zic ba, dar pe alea am să vă invit pe dumneavoastră să le descoperiți. Însă, desigur, numai dacă vă place crema de mai la vale și veți dori să o faceți și altă dată.

Pentru ea aveți nevoie de

1 tabletă de ciocolată (200 g),
100 g pudră de alune de pădure,
100 g pudră de migdale,
1 vârf de cuțit de praf de ghimbir,
1 vârf de cuțit de scorțișoară,
1 plic de zahăr vanilat,
2 linguri de lapte.

Începeți mai întâi prin a topi ciocolata, ruptă bucățele. Adăugați laptele și zahărul vanilat, frecați bine cu o lingură de lemn. Adăugați prafurile, puțin câte puțin și continuați să amestecați, până când obțineți o pastă omogenă. Atât.

Cât despre variante de cremă de ciocolată, n-aș ști să vă spun prea multe, că doar v-am spus că o fac rar. Pot doar să vă mărturisesc intenția de a folosi data următoare un rom bun în loc de lapte. A, și dacă o să folosiți ciocolată neagră, sau chiar menaj, o să vreți, probabil mai mult zahăr (din cel pudră și nearomat, de data asta).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă de ciocolată și rom la pahar Cremă de ciocolată la pahar Trufe de ciocolata cu lapteTrufe de ciocolată cu lapte Tort de ciocolata alb si negruTort de ciocolată alb și negru

  • alune, ciocolata, crema, crema de ciocolata, migdale

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved