• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cremă de ciocolată și rom la pahar

Mar 17, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Cremă de ciocolată și rom la pahar

Un desert cât se poate de gustos și teribil de simplu de executat, cam asta ar fi această cremă de ciocolată și rom. Se poate face și pentru o masă normală, de familie, poate fi pusă, cu un minim de ornare, și pe mesele mai pretențioase, ce să zic, nu prea i-am găsit defecte, drept pentru care am decis că-i cazul să v-o povestesc și dumneavoastră.

Lista de cumpărături?

225 g ciocolată neagră (menaj),
4 ouă,
75 g zahăr pudră,
4 linguri de rom, cât mai vechi și mai bun,
4 linguri de smântână groasă (și grasă!),
bașca alte elemente pentru decor (frișcă, decorațiuni de ciocolată, în fine, las totul la aprecierea dumneavoastră!)

Topiți mai întâi ciocolata, într-o cratiță cu fundul gros, la foc moale, și lăsați-o să se răcorească. Separați albușurile de gălbenușuri și băteți-le pe astea din urmă zdravăn cu zahărul, până se albesc (vreo 5 minute cu mixerul). Turnați ciocolata peste ele, puțin câte puțin, adăugați apoi, tot treptat, romul și smântâna.

Separat, bateți albușurile spumă tare, apoi incorporați-le delicat în prima compoziție, amestecând de jos în sus. Repartizați compoziția astfel obținută în 6 pahare (sau cupe) individuale și băgați la frigider, să stea acolo măcar 2 ore. Decorați crema cu puțin timp înainte de a servi.

Păi nu vă spuneam că-i foarte simplu de făcut o cremă de ciocolată și rom la pahar?

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă de ciocolată la pahar Cremă tartinabilă de ciocolată Tort de ciocolata alb si negruTort de ciocolată alb și negru Tort de ciocolată cu scorțișoară

  • ciocolata, crema, crema de ciocolata, oua, rom, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved