Un desert cât se poate de gustos și teribil de simplu de executat, cam asta ar fi această cremă de ciocolată și rom. Se poate face și pentru o masă normală, de familie, poate fi pusă, cu un minim de ornare, și pe mesele mai pretențioase, ce să zic, nu prea i-am găsit defecte, drept pentru care am decis că-i cazul să v-o povestesc și dumneavoastră.
Lista de cumpărături?
225 g ciocolată neagră (menaj), 4 ouă, 75 g zahăr pudră, 4 linguri de rom, cât mai vechi și mai bun, 4 linguri de smântână groasă (și grasă!),
bașca alte elemente pentru decor (frișcă, decorațiuni de ciocolată, în fine, las totul la aprecierea dumneavoastră!)
Topiți mai întâi ciocolata, într-o cratiță cu fundul gros, la foc moale, și lăsați-o să se răcorească. Separați albușurile de gălbenușuri și băteți-le pe astea din urmă zdravăn cu zahărul, până se albesc (vreo 5 minute cu mixerul). Turnați ciocolata peste ele, puțin câte puțin, adăugați apoi, tot treptat, romul și smântâna.
Separat, bateți albușurile spumă tare, apoi incorporați-le delicat în prima compoziție, amestecând de jos în sus. Repartizați compoziția astfel obținută în 6 pahare (sau cupe) individuale și băgați la frigider, să stea acolo măcar 2 ore. Decorați crema cu puțin timp înainte de a servi.
Păi nu vă spuneam că-i foarte simplu de făcut o cremă de ciocolată și rom la pahar?