• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cremă de brânză cu hrean

Oct 17, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 9


Cremă de brânză cu hrean

N-am bănuit niciodată cât de gustoasă poate fi combinația de brânză cu hrean până când, acum vreo 15 ani, n-am gustat-o (mulțumesc, Mick!). Și, cum nici vorbă să se găsească pe vremea aceea așa ceva în comerț, m-am apucat să verific diverse variante ale acestei paste tartinabile până când m-am fixat la cea care urmează mai la vale. Nu zic, firește, că nu se pot face, pornind de la ea, și alte versiuni, după cum nu afirm, desigur, că musai asta (și nu alta!) e cea mai bună variantă. Drept pentru care, vă rog s-o luați drept ceea ce și este: un punct de intrare în universul cremelor de brânză cu hrean.

Necesarul? Păi, cu destulă aproximație, aveți nevoie, pentru

500 g brânză de vaci, cât de proaspătă, de
1-2 rădăcini de hrean (după mărime și gustul personal),
2-3 linguri de smântână,
100 g unt,
sare și piper (cel alb ar trece neobservat, nu ca ăsta din poza de mai sus).

Preparația e extra-simplă: dați hreanul prin răzătoarea fină, amestecați-l cu brânza, smântâna și untul, sărați, piperați și mixați totul bine, până când obțineți o cremă netedă. Puneți-o la frigider, unde trebuie să stea măcar câteva ore bune, ca să se catifeleze hreanul.

Cât o putem păstra în frigider? Chiar nu știu, că la mine crema de brânză cu hrean n-a rezistat niciodată mai mult de două zile (iar atunci a fost o excepție).

Altminteri, la capitolul utilizări, faceți cu ea ce poftiți: ungeți tartine, folosiți-o la sandviciuri cu mezeluri&jamboane pe post de unt, umpleți choux-uri ori clătite etc.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză Default ThumbnailSos de smantana cu hrean Hrean în oțet Radacini de hreanHrean

  • aperitiv, branza de vaci, hrean, pasta

9 thoughts on “Cremă de brânză cu hrean”

  1. vic 18/10/2012 at 08:57

    si vinul? aaaa?
    ca eu ma pornesc in wend sa o fac, ca se potriveste cu sezonul.

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/10/2012 at 11:50

      Păi cu vinul e mai complicat, din cauza numeroaselor variante de utilizare. Dar alb și sec, asta-i sigur 🙂

      Reply ↓
  2. cofi 18/10/2012 at 12:13

    Mie imi place, de ce vrei tu sa ma lasi fara gogosari ca am o radacina de hrean si acum ma faci sa o deturnez??

    Reply ↓
  3. cofi 18/10/2012 at 12:17

    Cred ca fac si eu putina!

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/10/2012 at 11:51

      Experiența îmi arată că e cam greu de făcut puțină cremă de brânză cu hrean. Și, pe deasupra, e păcat 🙂

      Reply ↓
  4. cofi 22/10/2012 at 16:40

    Am facut multa, in afara de degetele linse nu am habar ce succes a avut! Am pus-o intr-un borcanel cochet si i-am dus-o lui tata, care s-a ocupat de restul istoriei ei!
    Indeaproape!
    In orice caz voi mai incerca, poate acum ajung si eu sa ma satur!

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/10/2012 at 11:56

      Păi dacă degetele au fost linse e suficient 🙂

      Reply ↓
  5. cofi 24/10/2012 at 14:18

    Daca ne aude vreun chef cu degetele linse, face icter!
    dar pe bune acum in bucatarie, care nu-si linge cate un deget cand si cand??

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/10/2012 at 15:57

      Un chef nu, dar cu siguranță un „chef” (între ghilimele) da 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved