• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cornuri mici cu pateu de rata si kiwi

Oct 27, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de aperitive 0


Un aperitiv deosebit de rafinat, nu foarte scump si care da o nota intr-adevar festiva si eleganta oricarei mese (un avantaj in plus: acest fel de mancare merge foarte bine si in cazul in care, pentru un moment sarbatoresc, ati optat pentru bufet si nu pentru masa traditionala). Poate fi servit si ca aperitiv, si ca felul intai, dar in acest din urma caz nu strica sa fie si o salata de sezon alaturi.

Pentru 4 persoane, trebuie sa va pregatiti cu 16 cornulete mici, 1 piept mic de rata (cam de 250 gr), 200 g ficat de vitel (sau de rata ori de gasca, si va iese si mai fin), 1 hasma, 3 frunze de salvie, 2 frunze de dafin, 100 ml coniac, 100 ml vin alb sec (daca n-aveti sherry), 180 g unt, 2 kiwi, 150 ml lapte, sare si piper.

Taiati ficatul cubulete, puneti-l intr-un castronel, acoperiti-l cu laptele si uitati-l in frigider 2 ore. Degresati pieptul de rata (ori de gasca, de ce nu?), eliminati pielea si taiati-l fasiute nu foarte subtiri. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le si caliti-le in unt. Cand incep sa-si schimbe culoarea, adaugati pieptul si rumeniti-l foarte usor, stingeti cu laptele in care ati tinut ficatul. Lasati sa se evapore la foc viu, adaugati salvia, dafinul si ficatul, amestecati sa se cunoasca bine intre ele. Turnati coniacul si vinul, asteptati pana cand zeama dispare aproape complet, sarati, piperati, micsorati focul, puneti capacul si lasati-le in pace inca 10 minute. Asteptati pana ce amestecul se raceste. Eliminati frunzele aromate si transformati totul in pasta, impreuna cu restul de unt (care, fireste, trebuie sa fie moale). Mai verificati o data sarea si piperul si puneti la frigider, unde trebuie sa stea 2 ore (trebuie sa obtineti un amestec gros, dar tartinabil).

Curatati kiwi-ul si taiati-l in felii subtiri. Taiati cornuletele in 2, pe lung, fara sa le desprindeti cu totul, si incalziti-le putin in cuptor. Umpleti-le cu pateu, decorati cu feliute de kiwi, inchideti cornuletele si serviti imediat, ca sa nu se raceasca chiar de tot, pe un platou decorat cu salata verde.

Daca aveti in casa si ceva ciuperci de padure, nu strica sa le taiati marunt, sa le caliti (tot in unt, fireste, cu ceva sare si piper) si sa le adaugati la pateu exact inainte de umplere (pentru ca gusturile sa ramana distincte).

S-ar putea să vă intereseze și:

Kiwi gratinat cu zabaglione Default ThumbnailRata cu mere Acadele de kiwi cu ciocolată și alune Rață cu portocale

  • aperitiv, kiwi, pateu, rata, rece

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved