• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cornete umplute cu crema de banane

Aug 16, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


A trecut deja ceva vreme vreme de cand gospodinele, chiar si cele mai vrednice, sareau in cea mai mare viteza peste retetele cuprinzand aluat frantuzesc, pastrandu-le doar pentru sarbatori sau pentru mesele cu musafiri simandicosi. E drept, multa munca mai trebuie pentru prepararea foietajului insa, din fericire, economia capitalista de piata ne-a sarit in ajutor. La tot pasul gasesti astazi pachete cu aluatul respectiv, ceea ce inseamna ca multe retete, inclusiv cea care urmeaza mintenas, devin chiar foarte simple, de-a dreptul recomandate incepatorilor. Desigur, nimeni si nimic nu va poate impiedica sa va preparati chiar dumneavoastra foietajul in casa (si sunt convins ca prajitura va iesi mai buna). Asa ca, lasandu-va sa optati pentru oricare dintre variantele de productie, eu unul imi vad de treaba si va comunic reteta.

Pentru patru persoane aveti nevoie mai intai de rulouri, adica de 500 g de aluat frantuzesc, unt, 1 ou, 1 lingura de zahar, hartie pergament. Dupa aia vine si crema, asa ca pregatiti 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura amidon alimentar de porumb, 200 ml lapte, 1 banana, 100 g branza de vaci, foarte proaspata si bine scursa (sau poate niste crema gen Philadelphia), lichior de banane, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 1 lingura de ciocolata rasa.

Incepeti prin a intinde aluatul intr-o foaie subtire de circa 3 mm. Taiati-o in fasii de 1 cm latime si aproximativ 25 cm lungime. Ungeti cu unt 8 cornete de otel si infasurati deasupra fasiile de aluat, suprapunandu-le putin, in asa fel incat sa nu lasati spatii libere. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Bateti oul cu doua linguri de apa, ungeti cornetele si coaceti-le in cuptorul incalzit dinainte, la foc maxim, timp de circa 10 minute. Presarati-le cu zahar (prima data cu 2-3 minute inainte de terminarea coacerii si a doua oara la final), lasati-le sa se raceasca si scoateti-le de pe formele din metal.

Bateti ouale intr-o cratita cu zaharul. Incorporati amidonul si diluati cu lapte, turnat putin cate putin, ca sa nu apara nici un cocolos. Adaugati coaja de lamaie si coaceti crema la foc moale, amestecand neincetat, pana cand se ingroasa si incepe sa fiarba. Lasati-o sa se racoreasca si mixati-o cu branza trecuta prin sita si cu banana, pana cand compozitia devine perfect omogena. (Paranteza: reteta originala prevede, in loc de branza de vaci, 100 g branza cremoasa, de tip Dover. Daca gasiti asa ceva, nu ezitati.)

Parfumati crema obtinuta cu lichior de banane (cam doua linguri) si umpleti cu ea cornetele. Treceti capatul cu umplutura prin ciocolata rasa. Gata.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză Strudel cu crema condimentata Cremă cu alune de pădure Cremă de ciocolată la pahar

  • aluat frantuzesc, banane, branza de vaci, crema, desert, dulce

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved