• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Consumul moderat de vin reduce riscul de astm

Sep 27, 2011 costachel Știri 0


Un studiu recent a relevat că un consum moderat de vin, adică două sau trei pahare pe săptămână, ar putea reduce riscul de astm. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau până la șase unități de alcool pe săptămână sunt mai puțin expuși să se îmbolnăvească decât cei care nu beau deloc.

Savanții au ținut să facă, totuși, precizarea că marii băutori (patru sau mai multe unități pe zi), se confruntă cu un risc crescut din acest punct de vedere.

Studiul a fost efectuat la Spitalul Bispebjerg din Copenhaga, a fost întins pe o perioadă de opt ani și s-a realizat pe un eșantion 19.000 de gemeni, cu vârste cuprinse între 12 și 41 de ani.

Mai puțin de 4% din cei care au băut moderat au fost afectați de astm, în comparație cu 4,5% din cei care au băut susținut și 6% dintre abstinenți.

„În timp ce consumul excesiv de alcool poate cauza probleme de sănătate, rezultatele studiului sugerează faptul că un consum moderat poate reduce riscul de a dezvolta astm. Prin examinarea tuturor factorilor legați de această boală cronică putem înțelege mai multe despre cauzele sale și modul în care am putea să o prevenim” a precizat cercetătoarea Sofie Liebroth.

Rezultatele au fost prezentate la European Respiratory Society’s Annual Congress, care s-a desfășurat în Amsterdam, la sfârșitul săptămânii trecute, anunță huffingtonpost.co.uk.

O unitate de alcool este definită, în Marea Britanie, ca reprezentând 10 ml alcool pur. O sticlă de vin (13%) conține 9,75 unități.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vin efecte beneficeO veste bună pentru doamne: consumul moderat de alcool împiedică apariția artritei Ați suferit un infarct? Apucați-vă de băut! Femeile care beau un pahar de vin pe zi îmbătrânesc mai frumos Consumul de vinConsumul mondial de vin rămâne în creștere. Cantitativă și calitativă

  • cercetare, sanatate, studiu, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved