• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Concursul Frișcot și-a desemnat câștigătoarea

Jul 04, 2012 costachel Știri 2


Prajituri Friscot

Pe scurt, povestea zice așa: Frișcot (secțiunea dulce a grupului Panifcom) a organizat un concurs pe Facebook la care participanții trebuiau să trimită rețeta lor preferată de prăjitură. Apoi urma, desigur, partea practică, adică în laboratoarele tinerei cofetării urmau să fie executate cele mai bune dintre ele și, în fine, un juriu urma să desemneze învingătoarea. Premiul? Prăjitura va fi inclusă în „meniul” Frișcot, purtând numele câștigătoarei.

Friscot

Așa că juriul, în care am avut onoarea de a fi invitat să fac parte, s-a întrunit aseară pe str. Codrescu 11. Și am purces la treabă, alături de Andreea Marc (mulțumesc pentru invitație!), Carmen Ghercă, Vali Tătar și Cătălin Baciu, sub competenta îndrumare a președintelui ad-hoc Paul Ghercă (păi dacă un copil nu știe care-i cea mai bună prăjitură, atunci cine Dumnezeu?)

Prajituri Friscot

În fața noastră s-au aflat (de la stânga la dreapta în fotografia de mai sus): „prăjitură cu cremă de brânză și chipsuri de ciocolată, tapetată cu zmeură și stropită cu glazură de ciocolata amăruie, cu o frunzuliță de mentă” (Raluca Gavrilescu), cea cu „blat pufos, pe care stau întinse leneș, între 3 paturi vanilate, o cremă de mascarpone împreunată cu frişcă delicioasă și o budincă de căpşune, acoperită cu o mantie de ciocolată neagră, amestecată cu bucățele de cireşe” (Cătălina Halunga) și prăjitura cu „crema de cafea Amaretto, așezata pe cele mai fine pișcoturi, ornată cu vișine și cireșe amare din coniac, acoperită cu ciocolată” (Elena Stan).

După o luptă cât se poate de strânsă (toate „competitoarele” au fost absolut delicioase) câștigătoarea a fost desemnată, cu o cvasi-unanimitate de voturi, prăjitura Ralucăi Gavrilescu. Adică o excelentă combinație răcoritoare între ciocolată și fructe de pădure, care ne-a cucerit pe toți.

S-ar putea să vă intereseze și:

Prăjitură cu fructe Prăjitură cu nuci Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012 Prăjitură cu prune uscate

  • concurs, prajitura

2 thoughts on “Concursul Frișcot și-a desemnat câștigătoarea”

  1. Elena Stan 09/07/2012 at 18:27

    Mă bucur că m-am bucurat printre finaliști! Dacă toate aceste trei prăjituri au făcut parte din finală, ar fi bine să intre toate în meniul Frișcot!

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/07/2012 at 09:24

      Chiar mi-a plăcut foarte mult acel pseudo-tiramisu 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved