• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Concha y Toro conduce în clasamentul vinurilor chiliene realizat de Wine Advocate

Mar 22, 2012 costachel Știri 0


În cel mai recent număr al prestigioasei reviste The Wine Advocate a apărut analiza pentru 2011 a vinurilor chiliene. Și, ca unul care am apreciat vinurile Concha y Toro (detalii despre Sauvignonul Blanc Frontera Concha y Toro găsiți aici, iar despre Carmenere, Cabernet Sauvignon și Shiraz aici), m-am bucurat să văd că prestigiosul producător chilian și-a confirmat și de acestă dată valoarea, obținând cele mai multe premii și cele mai multe scoruri peste 90 de puncte (dintr-un maximum de 100).

Cea mai mare notă (96 puncte) dintre cele aproximativ 600 de vinuri degustate a fost obținută de Carmin de Peumo 2007, care devine astfel pentru cea de-a treia oară vinul chilian cu cel mai mare punctaj primit din partea lui Robert Parker (97 de puncte atât pentru 2003, cât și pentru 2005). Este un Carmenere cupajat cu 6,5% Cabernet Sauvignon și 3,5% Cabernet Franc, maturat 18 luni în baricuri de stejar franțuzesc (100% noi) și realizat de oenologul Ignacio Recabarren. Implicit, e și cel mai bun Carmenere chilian.

Tot pe primul loc în categoria sa s-a clasat și un Cabernet Sauvignon, Don Melchor 2007, care a primit 94+ puncte. Realizat de winemakerul Enrique Tirado din struguri provenind din Puente Alto (98% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc), vinul (primul chilian poziționat în categoria ultra-premium) a fost maturat 15 luni în baricuri de stajar franțuzesc (78% noi) și e comparabil, spune Parker, cu un Médoc Grand Cru.

Celelalte vinuri cu care Concha y Toro a obținut 90 de puncte și peste sunt: Carmin de Peumo Carmenere, 2008 (95 puncte), Gravas del Maipo Syrah, 2007 (92), Amelia Chardonnay, 2009 (90), Terrunyo Sauvignon Blanc, 2010 (90), Terrunyo Carmenere, 2007 (93), Terrunyo Carmenere, 2008, (93), Terrunyo Syrah, 2007 (90), Terrunyo Cabernet Sauvignon, 2008 (92), Marques de Casa Concha Cabernet Sauvignon, 2008, (90), Marques de Casa Concha Carmenere, 2009 (91), Marques de Casa Concha Chardonnay, 2009 (90),Gran Reserva Serie Riberas Carmenere, 2009 (90).

Originile casei Concha y Toro datează încă din anul 1883, când Don Melchor de Concha y Toro a plantat primele vii în Pirque, zona cu cea mai mare altitudine și cele mai joase temperaturi din Valea Maipo. Ulterior viile au fost extinse în Valea Rapel, Puente Alto, Casablanca și multe altele, în cele din urma proprietățile sale întinzându-se în întreaga Vale Centrala, principala zona producătoare de vin din Chile. În prezent, Vina Concha y Toro este cel mai mare producător de vinuri din America de Sud și unul dintre cei mai importanți la nivel mondial.

În România, vinurile casei Concha y Toro sunt importate exclusiv de către Halewood International Premium Imports, care comercializează, împreună cu vinurile amintite mai sus, și gamele Casillero del Diablo, Sunrise și Trio.

S-ar putea să vă intereseze și:

Concha y Toro - World's Most Admired Wine BrandConcha y Toro este World’s Most Admired Wine Brand pentru al doilea an consecutiv Sauvignon Blanc Frontera Concha y Toro 2008 Robert Parker Wine AdvocateRobert Parker nu va mai fi Wine Advocate Vinurile medaliate la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest 2012

  • Cabernet Sauvignon, Carmenere, Chile, Concha y Toro, Parker, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved