• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cocktail all’italiana

Jun 23, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri 0


De câte ori ne gândim la cocktail-uri, ne vin în minte americanii, nu-i așa? Ei bine, n-ar trebui să uităm că amestecuri de băuturi au inventat și alte nații. Așa de pildă italienii, care au dat lumii destule băuturi celebre, de n-ar fi să pomenim decât Campari, Cinzano, Martini sau Prosecco). Toate contribuind din plin la celebritatea multor mix-uri transatlantice.

Și totuși, ce beau italienii la ei acasă când li se face poftă de un cocktail? Vă puteți face măcar o idee citind cele trei sugestii de mai jos. Noroc!

Cocktail Americano

Americano

30 ml Campari,
30 ml Cinzano Rosso,
apă minerală.

Turnați băuturile într-un pahar plin cu gheață, adăugați puțină apă minerală și decorați cu coajă de lămâie

Un cocktail foarte vechi, inventat în anii 1860 de Gaspare Campari, în localul său, Caffè Campari. A fost inițial cunoscut sub numele Milan-Torino, deoarece Campari se producea la Milano, iar Cinzano la Torino. Pe la începutul anilor 1900 acest cocktail și-a căpătat actualul nume. Unii zic că din cauza faptului că italienii au remarcat preferința americanilor pentru cocktail-uri, în timp ce alții spun că mai curând numele provine din „amaro”, amar.

Celebritatea i se datorează, după cum cum am văzut deja, mai ales lui James Bond (deși contextul este cam peiorativ): The Americano apare atât în Casino Royale, cât și în povestirea A view to kill.

Și da, Gaspare Campari este cel care a fondat Gruppo Campari.

Cocktail Negroni

Negroni

30 ml Campari,
30 ml gin,
30 ml vermut dulce.

Adăugați toate ingredientele într-un pahar plin cu gheață. Amestecați și decorați cu o felie de portocală

Se zice că ar fi fost inventat la Florența în 1919, la Caffè Casoni (actualmente Caffè Cavalli), unde contele Camillo Negroni i-a cerut barmanului Fosco Scarselli să-i „înzdrăvenească” un Americano. Acesta a pus gin în loc de apă și a decorat paharul cu o coajă de portocală, ca să fie mai clar că este vorba de o altă băutură. Cocktail-ul a avut succes, familia Negroni a înființat Negroni Distillerie la Treviso, producând în primul rând o variantă gata amestecată și îmbuteliată a acestui mix, botezată Antico Negroni 1919.

Cocktail Bellini

Bellini

45 g piersici,
Prosecco.

Puneți piersicile zdrobite într-un pahar de șampanie, completați cu Prosecco foarte bine răcit. Eventual, puteți pune puțin zahăr.

Un cocktail cu o dată de naștere incertă (undeva între 1934 și 1948), inventat de Giuseppe Cipriani în barul său, Harry’s Bar, din Veneția. Deoarece culoare băuturii îi amintea de toga unui sfânt dintr-un tablou al lui Giovanni Bellini (pictor venețian, cca. 1430-1516), Cipriani și-a botezat invenția Bellini. Ca variante: Rossini (cu fragi), Tintoretto (cu rodie), Mimosa (cu portocale).

S-ar putea să vă intereseze și:

Cel mai scump cocktail - Salvatore's LegacyCel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul! Cele mai bune cocktail-uri din New York Cocktail ManhattanManhattan. Cocktail-ul, nu cartierul Un cocktail de 12.500 de euro pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta

  • Campari, Cinzano, cocktail, Italia, Martini, Prosecco

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved