• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Clătite cu urdă

May 14, 2009 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete tradiționale românești 6


Clatite cu urda

Clătite cu urdă, dar și cu mărar, firește! Un extraordinar aperitiv, foarte ușor (de făcut, dar și pentru stomac), care n-are altă problemă decât aceea că urda nu se găsește chiar pe toate drumurile. Când o găsiți, mai ales dacă nu-i înecăcioasă (semn sigur că nu-i suficient de grasă), luați și dumneavoastră mai multă, să v-ajungă și pentru gustărica asta mai mult decât interesantă.

Așadar, ca să umpleți vreo 10 clătite cu urdă vă trebuie cam

500 g urdă,
2 legături de mărar (din cele normale, nu din alea supradimensionate!),
unt,
sare,
eventual și ceva cașcaval ras, dacă doriți să presărați pe deasupra.

Spălați, curățați și tocați mărarul, frecați-l bine cu urdă și cu sare (nu prea multă!), umpleți clătitele, și înfundați-le bine la capete, să nu curgă umplutura (dacă urda nu-i foarte grasă, s-ar putea să nu fie probleme, dar orișicâtuși)

Ungeți preventiv cu puțin unt un vas gros de ceramică (sau Jena), așezați clătitele, presărați, dacă doriți, cașcavalul cel opțional și băgați totul în cuptorul încălzit în prealabil, unde, la foc moale, vasul trebuie să stea cam 15-20 de minute.

Serviți clătitele calde cu smântână rece, amestecată sau nu cu mărar tocat, după plac.

Vinul acestor clătite cu urdă? Cu siguranță Fetească Albă, seacă, parfumată și elegantă. Adică dintr-o vie nordică.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite cu somon, ciuperci și mărar Clătite gratinate umplute cu pui și ciuperci Urda cu ardei grasUrdă cu ardei gras Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane

  • aperitiv, clatite, cuptor, marar, urda

6 thoughts on “Clătite cu urdă”

  1. Maria 03/08/2011 at 10:27

    Foarte bune, am făcut ieri. Mulţumesc pentru reţetă şi voi încerca şi alte reţete cu urdă! E o “descoperire” relativ recentă, o luăm de la Buzău 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/08/2011 at 10:53

      Și totuși clatitele astea ies la fel de bune cu urdă din orice zona a Romaniei 😀 Lasand gluma la o parte, cu foarte multă placere 🙂

      Altă rețetă de urdă care-mi place la nebunie și pe care o recomand cu căldură, mai ales că taman e sezonul, este cea cu ardei copți.

      Reply ↓
  2. aphextwinz 03/08/2011 at 10:58

    Si, si, ardei copti umpluti cu urda si facuti pane, as putea completa daca imi permiteti 🙂

    Reply ↓
  3. costachel Post author03/08/2011 at 11:12

    Sau chiar ne-pane. Ceea ce-mi aduce aminte ca de nu stiu cand vreau sa fac si sa dau reteta ardeilor kapia umpluti cu urda sau cu alta branza si prajiti in tigaie 🙁

    Reply ↓
    1. monica 29/04/2014 at 19:25

      Va rog, dati-mi niste indicatii despre ardei copti cu urda, Nu gasesc reteta nicaieri.

      Reply ↓
      1. costachel Post author30/04/2014 at 08:44

        Nu știu dacă este exact ceea ce căutați, dar o variantă mai festivă găsiți aici. Dar, firește, puteți umple ardeii copți cu urdă (frecată, de preferință, cu sare și verdețuri) și să-i încălziți puțin în cuptor sau, după cum recomanda prietena aphextwinz, să-i faceți pane. Dar vă recomand și varianta dobrogeano-machidonească pe care o pomeneam mai sus: umpleți niște ardei kapia cu urdă (merge și altă brânză) și prăjiți-i scurt în tigaie, să se înmoaie. E drept,nu mai sunt copți, sunt prăjiți, dar tot gustoși sunt 🙂

        Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved