• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Clătite cu ciocolată și banane

Dec 04, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Pe scurt, și ca să nu pierdem vremea inutil, clătitele cu ciocolată și banane sunt un desert rafinat și delicios, care nu se face deloc greu și va întruni cu siguranță sufragiile tuturor comesenilor, oricât de mofturoși ar fi ei. Nu credeți? Păi hai să trecem la treabă, că avem oleacă de povestit.

Mai întâi, ne trebuie un sos de ciocolată, pentru care avem nevoie de

300 ml lapte,
150 g zahăr,
100 g ciocolată,
1 lingura de amidon alimentar de porumb,
zahăr vanilat (sau esență, sau, cel mai bine, 1 baton de vanilie).

Dizolvați amidonul în 2-3 linguri de lapte. Restul laptelui se pune pe foc, împreună cu zaharul și varianta vanilată pe care o aveți la îndemână. După ce a fiert, se pune și pasta de amidon, se mai dă un clocot, după care se dă vasul la o parte și se adaugă ciocolata, care poate fi ori dată prin răzătoare, ori topită separat.

Vine la rand umplutura, pentru care avem nevoie de

3 banane mari,
sucul și coaja rasă de la 1 portocală,
2 linguri de lichior (care poate fi ori de banane, ori de portocale).

Curățați bananele, tăiați-le felii, puneți-le pe un platou și turnați deasupra sucul amestecat cu lichiorul.

În fine, clătitele:

100 g faină,
1 lingura de cacao,
1 ou,
1 lingura de ulei (de floarea soarelui),
300 ml lapte,
ulei pentru prăjit.

Făina se amestecă bine cu cacao și se cerne într-un castron. Amestecați-o cu oul, uleiul și laptele turnat treptat, până obțineți un aluat de consistența necesară. Lăsați-l să se odihnească ½ oră, amestecați încă o dată cu grijă și prăjiți clătitele.

Și cu asta basta operațiunile preliminare. Nu vă mai rămâne decât să umpleți clătitele cu bananele, să le împăturiți și să le scăldați cu sosul de ciocolată (dacă s-a răcit între timp, reîncălziți-l puțin!).

Nu-i așa că-s tare bune?

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite de banane Tartă cu ciocolată, banane și nuci Trufe de ciocolata cu lapteTrufe de ciocolată cu lapte Cornete umplute cu crema de banane

  • cacao, ciocolata, clatite, desert, lapte, sos, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved