• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ciuperci umplute în stil italian

Dec 30, 2009 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete de aperitive 0


Seamănă, fireşte, cu ciupercile umplute de pe la noi, dar ingredientele specifice le dau un anumit plus, dacă nu de savoare, atunci măcar de varietate, dacă nu şi de fiţe. În fond altfel se vor bucura invitaţii dumneavoastră când vor auzi că, special pentru ei, aţi pregătit la aperitiv ciuperci a l’italiano?

1/2 kg ciuperci proaspete, de preferat cu pălaria mare,
3 linguri de ulei de măsline,
4-5 felii subţiri de salam uscat (reţeta originală vrea salam de Genova, în caz că vă interesează),
2 căţei de usturoi, tocaţi,
1 ceapă mică, tocată mărunt,
50 g unt,
2 linguri zeamă de lămâie,
cam 50 g pesmet,
ardei iute uscat, fărâmiţat şi după gust,
1 lingură de pătrunjel, fin tocat,
2 linguri de parmezan ras (preferabil proaspăt, adică nu din cel gata ras),
2-3 linguri de mozzarella, dată prin răzătoarea mare,
sare,
piper.

Spălaţi repede ciupercile (e mai simplu după ce le-aţi rupt picioruşele). Încălziţi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi puneţi la călit ceapa, usturoiul, salamul mărunţit şi picioarele ciupercilor tocate. Sotaţi timp de 5-6 minute, până se inmoaie totul.

Scoateţi-le într-un castron, adăugaţi untul, zeama de lămâie, ardeiul iute, pătrunjelul, parmezanul, o bună parte din pesmet, sare şi piper după gust. Frecaţi năpraznic până obţineţi o cremă: dacă vi se pare prea vârtoasă, adăugaţi puţin ulei de măsline, dacă, dimpotrivă, vi se pare cam moale, mai puneţi puţin pesmet.

Umpleţi pălăriile ciupercilor cu mixtura obţinută, aşezaţi-le într-o tavă unsă, mai presăraţi puţină sare şi piper, stropiţi cu lingura de ulei de măsline rămasă, aşezaţi deasupra, cu grijă, mozzarella şi băgaţi totul în cuptorul încins în prealabil, la 175°C. Cam după 15 minute ar trebui să fie gata. Serviţi imediat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean Ciuperci umpluteCiuperci umplute Clătite gratinate umplute cu pui și ciuperci Melitzanes papoutsakia, sau vinete umplute grecești

  • aperitiv, ceapa, ciuperci, cuptor, Italia, mozzarella, parmezan, salam, tava, umplut, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved