• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ciuperci calugaresti

Feb 12, 2009 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete de post, Rețete tradiționale românești 0


O reteta clasica de post, care ne invata cam cat de dumnezeiesc de bune pot fi niste pardalnice de ciuperci daca bagate in oala cu simtul raspunderii. Principalul tertip in toata afacerea este ca respectivele ciuperci sa fie de padure si din mai multe soiuri, amestecate. Daca n-aveti incotro, amestecati champignon si pleurotus (obligatoriu proaspete), dar tare bine ar fi sa aveti la indemana macar ceva hribi uscati, ca-i pacat altfel (tot bun va fi, dar nu la fel de). Gata cu taclalele, sa trecem la treaba.

Pentru 6 persoane, ne trebuie 1 kg de ciuperci proaspete din mai multe soiuri (daca folositi uscate, raportul e, in general, de 1/10), 4 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 400 g de rosii (merge si-o conserva italieneasca), 1 legatura de patrunjel, 150 ml ulei (daca nu tineti post, unt), sare si piper.

Curatati ciupercile, spalati-le in jet de apa rece (sau, mai bine, stergeti-le cu servet umezit), scoateti-le de la inmuiat, daca ati folosit si uscate, taiati-le pe toate felii si puneti-le intr-o cratita cu uleiul, sa fiarba inabusit (un paharel de vin alb sec turnat acum in oala n-are ce sa strice, dimpotriva). Cand sunt aproape gata, adaugati verdeturile tocate marunt, sare si piper. Mai lasati-le cateva minute, timp in care curatati rosiile de pielita si seminte, le taiati cubulete si le adaugati in cratita. Inca doua-trei clocote (eventual la cuptor, de ce nu?) si gata.

Serviti-le fierbinti, cu mamaliga si Feteasca Alba.

S-ar putea să vă intereseze și:

Zacuscă de ciuperci Pilaf de ciuperci cu morcovi si prazPilaf de ciuperci cu morcovi și praz Pilaf de ciuperciPilaf de ciuperci Tocanita de cartofi cu ciuperciMâncare de cartofi cu ciuperci

  • ceapa verde, ciuperci, cratita, manastiresti, rosii, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved