• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ciorba de sfecla rosie

Nov 30, 2008 costachel Rețete, Rețete de ciorbe 2


Iata o ciorba foarte interesanta, atat ca aperitiv, cat si ca zeama acra dupa o masa zdravana, terminata in zorii zilei. In fond, poate v-ati saturat de ciorba de burta sau de potroace si doriti un inlocuitor de calitate. Originea mancarii pare a fi ruseasca sau poloneza (mai curand poloneza, fiindca aproape sigur rusii i-ar fi bagat ceva afumatura), dar asta v-am spus-o mai mult pentru cultura dumneavoastra generala si pentru conversatia usoara din jurul castronului, fiindca ne intereseaza in primul rand daca ciorba-i buna si usor de facut. Iar cum raspunsurile corecte sunt, la ambele intrebari, da, putem sa ne apucam de treaba.

Pentru 4 persoane cantitatile necesare ar fi: 500 g sfecla fiarta (in aburi, de preferinta), 1 morcov mare, 1 ceapa, 1 lamaie, 1 albus, 1,2 l supa de pui (poate fi si de cub, daca n-aveti incotro, chit ca, in felul asta, curatirea organismului devine discutabila), 4 linguri de ulei de masline, 1 frunza de dafin, 1 legatura de patrunjel, sare si piper.

Curatati sfecla, spalati-o si uscati-o. Transformati in pasta jumatate din cantitate, iar ce va ramane taiati cubulete. Curatati morcovul si ceapa, tocati-le marunt, incalziti supa, spalati si uscati patrunjelul. Puneti legumele tocate (inclusiv sfecla-pasta) intr-o cratita, adaugati uleiul, dafinul, jumatate din patrunjel, sare si piper. Caliti totul cateva minute, stingand din cand in cand cu supa. Turnati si restul de supa, dati in clocot, puneti capacul, micsorati flacara si lasati totul sa fiarba 1/2 ora. Strecurati apoi zeama, puneti-o din nou pe foc. Cand incepe din nou sa clocoteasca adaugati albusul batut putin si cubuletele de sfecla, amestecati si mai fierbeti 1/2 ora. Spalati si uscati lamaia, curatati-o de coaja (numai partea galbena), pe care o veti taia in fasii subtiri (cu rotita dintata iese mai frumos). Acriti ciorba cat vreti cu zeama de lamaie, mai reglati din sare si piper daca-i cazul.

Serviti ciorba calda sau rece, presarata cu restul de patrunjel tocat marunt si cu fasiile de coaja de lamaie. Daca doriti, o puteti drege cu smantana amestecata cu zeama de lamaie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer

  • ciorba, lamaie, morcovi, Polonia, pui, sfecla rosie

2 thoughts on “Ciorba de sfecla rosie”

  1. Maria 11/11/2011 at 10:47

    S-a notat. Dar mă întreb dacă poate fi acrită şi cu borş?

    Reply ↓
  2. costachel Post author11/11/2011 at 11:01

    Dacă alungăm dafinul și uleiul de măsline, nu văd de ce nu 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved