• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chifteluțe de știucă

Sep 12, 2008 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de tocături, Rețete tradiționale românești 0


Acuma firește că, pentru chifteluțele de mai la vale, nu-i musai sa așteptați fericitul moment în care veți deveni posesorul unei frumoase știuci. Puteți foarte bine înlocui minunatul esocid cu alți pești cu carnea albă, fie ei de apa dulce (șalău sau păstrăv mai mare) sau sărată (cod sau merlucius, de pilda). Rețineți însă ca tradițional românești și absolut excepționale sunt doar chifteluțele de știucă, adică alea despre care vom vorbi chiar acum. Dar mai bine sa intram în subiect, că rețeta-i foarte simplă.

Pentru 4 persoane va trebuie

cam 600 g carne de știucă, dezosată pe cât posibil și dată prin mașină de două ori (ca să nu stăm după aia cu gândul la eventualele oase rămase),
1-2 cepe, tocate foarte mărunt și călite în unt,
100 g pâine, înmuiată în lapte și bine scursa,
1-2 ouă (depind cât sunt de mari),
1 legătură de pătrunjel,
sare,
piper,
pesmet (sau făină, da-i păcat),
ulei pentru prăjit.

Amestecați carnea cu ceapa, pâinea, ouăle și pătrunjelul tocat foarte mărunt. Reglați de sare și piper, formați din amestec chifteluțe, tăvăliți-le prin pesmet și prăjiți-le în uleiul încins. Sunt bune și calde, și reci.

Ca variante, nu strică să știți ca, de obicei, în Delta pâinea e înlocuită uneori de 1 cartof, dat și el prin mașina de tocat, ba se mai adaugă prin narațiune, la cantitățile de mai sus, 1 ardei iute și 1 gras, tocați foarte mărunt. Faceți cum vreți, că oricum carnea alba a știucii e primitoare. Dacă vreți și vreun sos prin preajmă, nu va sfiiți.

Iar dacă vă interesează o continuare a discuției pe tema chifteluțelor de pește, având în prim-plan o versiune usturoiată, aplicabilă în primul rand peștilor grași, vă invit să citiți aici.

Totul e să nu uitați că vin mai bun la pește (mai ales la prăjeli) decât Aligoté-ul nu poate fi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Chifteluțe de pește Chiftelute de peste cu sos de rosiiChifteluțe de pește cu sos italian de roșii Chifteluțe picante cu sos de ardei gras Chifteluțe de ciuperci

  • chiftelute de peste, peste, stiuca, tigaie, tocatura

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved