• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

ChampOp!, dispozitivul care transformă destuparea unei sticle de șampanie într-o joacă de copii

Jun 27, 2013 costachel Mapamond, Mozaic 0


ChampOp!

Deschiderea unei sticle de șampanie fără a pierde nicio picătură și fără a pune în pericol integritatea corporală a celor din jur nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns un inventator francez, Jacques Pitoux, care a și decis să acționeze în consecință. Iar eforturile i-au fost răsplătite: tirbușonul său special pentru șampanie a fost medaliat cu aur la ultima ediție a Concours Lépine, anunță AFP

Realizat împreună cu designerul industrial Pierrick Duret, dispozitivul de plastic și aliaj metalic a fost botezat ChampOp! El permite, grație unui ac ce perforează capsula și dopul, eliberarea presiunii din sticlă, înainte de îndepărtarea dopului, care se realizează prin intermediul unei pârghii.

„Există amatori de șampanie, mai ales printre femei și persoanele în vârstă, care întâmpină dificultăți serioase în ceea ce privește deschiderea unei sticle de șampanie, sau pur și simplu le e frică”, a explicat Jacques Pitoux. „Destuparea e ușoară, deloc periculoasă și complet silențioasă. Dar, dacă nu vrem să pierdem pocnetul caracteristic, e suficient să deșurubăm acul”, a adăugat el zâmbind.

Pierrick Duret, Jacques Pitoux, ChampOp!, tirbușon șampanie

Pierrick Duret (stânga) și Jacques Pitoux (foto: sudouest.fr)

Jacques Pitoux, un inventator cu numeroase premii obținute la Concours Lépine, nu este la primele sale realizări legate de șampanie.

„Ideea mi-a venit în 1996, după o seară bine stropită cu șampanie. Și, cum aveam ceva griji în legătură cu destuparea, mi-a venit ideea unui prototip de dop.”

Denumit Easy Pop, era vorba despre un dop de șampanie străbătut de un fir subțire, care acționa o valvă. Când doreai să deschizi sticla, trăgeai de fir, valva permitea eliberarea gazului și sticla se deschidea mult mai ușor. Iar această invenție a mai avut o variantă, în cazul căreia presiunea era eliminată printr-o gaură microscopică realizată în gâtul sticlei.

„A fost prima mea invenție adevărată și cu ea am primit cel dintâi premiu la Concours Lépine. Dar modificarea dopului sau a sticlei au fost considerate adevărate sacrilegii de către cei din Champagne”, își amintește Pitoux.

ChampOp! pare a fi însă o invenție mult mai promițătoare.  Jacques Pitoux și Pierrick Duret afirmă că au vândut la Tărgul de la Paris mai mult de 700 de exemplare. Iar revoluționarul produs și-a făcut deja apariția pe Amazon. Doar anunțat în SUA și Canada, deja disponibil în Marea Britanie (£6.80, în caz că vă interesează, cu precizarea că „only 10 left in stock”)

S-ar putea să vă intereseze și:

S-a inventat aparatul care transformă un biscuit fad într-o prăjitură delicioasă! Jaques Lepine furculița electonică HAPIforkA apărut HAPIfork, adică furculița electronică inteligentă care ne va ajuta să slăbim Șampanie Laurent Perrier Les Réserves Grand SiècleTop 10: cele mai vândute mărci de șampanie Vreți să slăbiți? Beți șampanie!

  • inventii, sampanie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved