• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cele mai scumpe beri din lume

Jun 26, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mozaic, Topuri 1


Dacă berea este deseori numită „vinul săracului”, cu siguranță că exemplelor care urmează nu li se potrivește câtuși de puțin această definiție. În selecția de mai jos, realizată de mentalfloss.com, veți întâlni, de fapt, niște băuturi care, fie și parțial, nici nu prea corespund imaginii pe care ne-o facem în mod normal despre bere. Orz cultivat în spațiu, maturări în butoaie de stejar, rețete de pe vremea reginei Nefertiti, tării alcoolice de aproape 60 de grade, gheață din Antarctica și încă alte asemenea „detalii” care ne fac să înțelegem puțin mai altfel o băutură care nu are neapărat legătură cu fotbalul, micii și întâlnirea cu băieții la bufetul din colț.

Sapporo Space Barley

Sapporo’s Space Barley

5,5% vol., 110 dolari/six-pack

În 2006, cercetători din Rusia și Japonia au testat cum poate fi cultivat orzul în spațiu. În acest scop, au făcut o mică plantație pe Stația Spațială Internațională, la bordul modulului Zvezda. După 5 luni pe orbită, a patra generație de orz „spațial” a fost adusă pe Pământ, iar fabrica de bere Sapporo l-a fermentat și au făcut din el „prima bere spațială din lume”.

Crown Ambassador Reserve

Crown Ambassador Reserve

10,2% vol., 90 dolari/750 ml.

Dacă Foster este sinonim în Australia cu „bere”, atunci Crown Ambassador Reserve înseamnă „bere scumpă”. Este o bere maturată 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc și îmbuteliată în sticle de șampanie. Crown a produs, începând din 2008, patru „șarje”, fiecare limitată la 8.000 de sticle.

Tutankhamun Ale

Tutankhamun Ale

6% vol., 75 dolari/500 ml.

În 1990, arheologul britanic Barry Kemp (Cambridge) a descoperit „berăria” reginei Nefertiti. În fiecare din cele 10 încăperi îngropate în nisip au fost găsite urme de bere, așa cum era ea fabricată în acea vreme. Cu ajutorul unui microscop electronic, dr. Samuel Delwen a analizat reziduurile, în încercarea de a reface o rețetă veche de 3250 de ani. Pe baza acesteia, berarul scoțian Jim Merrington a realizat 1.000 de sticle de bere. Prima dintre ele s-a vândut cu 7.686 de dolari, în cele din urmă prețul scăzând până la 75 de dolari. Câțiva ani mai târziu însă, blestemul faraonului a lovit din nou, iar fabrica de bere a lui Merrington a dat faliment.

Brewdog's Sink the Bismarck

Brewdog’s Sink the Bismarck

41% vol., 80 dolari/375 ml.

Sink the Bismarck a fost produsă de Brewdog pentru a doborî recordul lui Schorschbräu pentru cea mai tare bere din lume. A și reușit, pentru scurtă vreme, dar în primul rând a redefinit fabricarea berii. Bismarck a fost congelată-distilată de 4 ori, conține de 4 ori mai mult hamei decât o bere normală și este de 4 ori mai amară. Altminteri, e de 8 ori mai tare și de 40 de ori mai scumpă.

Samuel Adams' Utopias

Samuel Adams’ Utopias

27% vol., 150 dolari/700 ml.

La acest preț, Samuel Adams’ Utopias este cea mai scumpă bere din America. Loturile sunt lansate la fiecare doi ani, iar fiecare dintre ele este maturat în butoaie de sherry, brandy, coniac, Bourbon şi Scotch, pentru o perioadă de până la 18 ani. Datorită legilor americane în vigoare, referitoare la conținutul de alcool al diferitelor băuturi, Utopias este interzis în 13 state.

Schorschbrau Schorschbock 57

Schorschbräu’s Schorschbock 57

57,5% vol., 275 dolari/330 ml.

După cum spuneam și mai sus, Brewdog a deținut doar pentru puțină vreme titlul de cea mai tare bere din lume. Schorschbräu a contraatacat, lansând în octombrie anul trecut Schorschbock 57. Și, potrivit maestrului berar Georg Tscheuschner, o bere cu un conținut mai ridicat de alcool nici nu s-ar putea face în Germania, fiindcă s-ar încălca celebra Lege a Purității Berii. Altminteri, Schorschbräu a îmbuteliat doar 36 de sticle.

Carlsberg's Jacobsen Vintage

Carlsberg’s Jacobsen Vintage

10,5% vol., 400 dolari/375 ml.

Celebra companie daneză a lansat în 2008 „the vintage trilogy”, pentru a putea concura și pe segmentul rezervat vinurilor de lux. Acest „vin din orz” este maturat 6 luni în baricuri de stejar suedez și franțuzesc, iar producătorii afirmă că are arome de vanilie și cacao. La restaurantele de lux din Copenhaga s-au vândut, între 2008 și 2010, aproximativ 600 de sticle pe an.

Brewdog's The End of History

Brewdog’s The End of History

55% vol., 765 dolari/330 ml.

Cu această bere, Brewdog a crezut că a pus punct cursei pentru obținerea berii cu cel mai ridicat conținut alcoolic. N-a reușit însă „decât” să obțină cea de-a treia bere ca tărie și a doua ca preț. Din această ale belgiană cu urzici și boabe de ienupăr din Highlands-urile Scoției mai există doar 12 sticle.

Pabst Blue Ribbon 1844

Pabst Blue Ribbon 1844

6% vol., 44 dolari/720 ml.

Într-adevăr, prețul pare foarte mic în comparație cu cel al berilor precedente. Numai că el este de 44 de ori mai mare față de cel cu care se vinde o sticlă de Pabst Blue Ribbon în SUA. Și această deoarece varianta chinezească este cu totul altceva. PBR 1844 este realizată din malțuri germane, e maturată în butoaie nearse de whiskey și are chiar și o sticlă specială. Maestrul berar Alan Kornhauser a realizat această bere pentru a concura pe segmentul vinurilor scumpe și a coniacurilor de lux. O bere care nu poate fi cumpărată în afara Chinei.

Nail Brewing's Antarctic Nail Ale

Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale

10% vol., 800-1815 dolari/500 ml.

Această bere reprezintă un caz aparte. A fost realizată de australienii de la Nail Brewing în beneficiul Sea Shepherd Conservation Society, o organizație care militează pentru conservarea vieții marine (poate ați văzut serialul Whale Wars, de pe Animal Planet). Activiștii acestei societăți au aterizat cu un elicopter pe calota glaciară din Antarctica, au luat gheață de acolo, au topit-o în Tasmania și au adus-o la Perth în vederea fabricării acestei beri. Au fost produse doar 30 de sticle, care au fost vândute la licitație, beneficiile intrând, firește, în conturile organizației.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cele mai bune beri din lume au fost premiate la „Mondial de la Bière” World Beer Awards 2011Cele mai bune beri din 2011, versiunea World Beer Awards ZubrowkaCele mai bune 10 mărci de votcă din lume Cele mai trăsnite 9 invenții destinate băutorilor

  • bere, preturi, top

One thought on “Cele mai scumpe beri din lume”

  1. Niko-B 27/06/2012 at 14:11

    Nene Costàkele, Domnia si Prostia se “plàteste” ! Referitor la cel cu falimentul, Jim Merrington, blestemul s-a adeverit. Ungurii si românii din VEST au o vorbà: Dumnezeu nu culcà-te ! La Bunà Vedere ! Dar berea-asta o fi: Bei aici si mori acasà ? X pe drum ?

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved