• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ceapa umpluta cu nuci si masline

Mar 17, 2009 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Nu ma injurati, va rog, stiu c-am devenit monoton, dar am zis ca, daca tot am vorbit ieri de cele doua variante de ceapa umpluta de post (cu nuci si cu usturoi, plus ca va spusesem mai demult o versiune cu ciuperci), n-ar fi rau sa inchidem, fie si macar provizoriu, capitolul. Drept pentru care astazi am sa va povestesc despre mancarea din titlu, care mai circula si sub denumirea de ceapa umpluta ca la Caransebes. E absolut grozava, iar secretul principal este foarte simplu: aveti mare grija cu calitatea maslinelor, trebuie sa va para rau ca nu le mancati ca atare si sunteti obligati de reteta sa le bagati in compozitie.

Pentru 6 persoane va trebuie 12 cepe mijlocii (desigur, cat mai egale intre ele), 200 g nuci, macinate, 200 g masline (cu samburii scosi si taiate bucatele) 200 g miez de paine, muiat si bine scurs, 2 linguri de faina (facultativ), 1 pahar de suc de rosii, 1 pahar de vin alb, 1 lingura de zahar (numai daca trebuie), marar, patrunjel, sare si piper.

Curatati ceapa, opariti-o bine, asteptati sa se racoreasca si scoateti-i miezul cu grija. Tocati-l si amestecati-l bine cu nucile, painea, maslinele, verdeata spalata, curatata si tocata, piper si, daca mai trebuie (gustati, ca poate maslinele-s prea sarate!), sare. Daca va place si stomacul dumneavoastra suporta, caliti faina in ulei si stingeti-o cu sucul de rosii si vinul (daca nu, multumiti-va sa le amestecati pe astea doua din urma). Adaugati si zaharul, daca-i prea acru sucul, umpleti cepele, puneti-le intr-un vas care care merge la cuptor uns cu ulei, turnati sosul deasupra, bagati totul in cuptorul incins, la foc mijlociu, unde trebuie sa mai stea ca jumatate de ora (pana se rumenesc usor cepele). Cand nu-i post, turnati peste cepe in farfurie si cate o lingura de smantana.

Vinul? Pai daca puneti smantana deasupra, o Feteasca Alba de Jidvei as zice, daca nu, primul meu gand spre indreapta spre o Feteasca Regala de la Recas.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci Default ThumbnailCeapa umpluta cu usturoi Ceapă umplută cu ciuperci Default ThumbnailPraz cu măsline

  • ceapa, cuptor, masline, nuci, rosii, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved