• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ceapă umplută cu ciuperci

Dec 12, 2008 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Ceapă umplută cu ciuperci

Da, ați ghicit, această ceapă umplută cu ciuperci reprezintă o mâncare (aproape) de post. În fond, ce contează că printre ingrediente intră puțin unt, oleacă de smântână și nițică supă de pui. La urma urmelor, dacă țineți post draconic (ori v-ați transferat la vegani), nimeni și nimic nu vă poate împiedica să înlocuiți untul cu margarină, smântâna cu suc de roșii, iar supa cu zeamă de legume. Eu însă îmi fac datoria și vă transmit rețeta originală. Iar de eventualele schimbări sunteți singurii răspunzători

Pentru obișnuitele noastre 4 persoane trebuie

4 cepe mijlocii,
175 g ciuperci (preferabil de pădure),
60 g unt,
40 g miez de pâine,
2 linguri de smântână,
1/2 linguriță de cimbru uscat,
50 ml vin alb sec,
100 ml supa de pui,
1 lingura de ulei,
sare și piper.

Curățați cepele. Tăiați-le puțin fundul, ca să stea bine în tava. Scobiți-le cu grija, astfel încât pereții să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Tocați mărunt miezul. Opăriți cepele scobite timp de 5 minute în apă clocotită, scoateți-le și lăsați-le să se scurgă pe un plan înclinat.

Tăiați ciupercile curățate în felii subțiri. Încălziți într-o tigaie 30 g de unt, căliți ceapa tocată, adăugați apoi ciupercile și lăsați-le pe foc 10 minute, la foc destul de moale. Mărunțiți miezul de pâine, adăugați smântâna, lăsați amestecul să stea 2-3 minute, apoi turnați-l în tigaie. Mai fierbeți 5 minute, amestecând tot timpul. Stingeți focul, adăugați cimbrul și pătrunjelul

Sărați și piperați atât umplutura, cât și cepele scobite. Umpleți-le pe acestea din urma cu amestecul călit și puneți-le într-o tava unsa cu ulei. Turnați restul de ulei și vinul, puneți bucățele din untul rămas peste cepe și băgați totul în cuptorul încălzit.

Coaceți totul la foc moale timp de 45 de minute, stropind de 2-3 ori cepele cu sosul format.

Scoateți cepele și așezați-le pe un platou încălzit. Puneți sosul să fiarbă la foc tare, pana când scade la jumătate, apoi turnați-l peste mâncare.

Dacă aveți arpagic verde, tocați-l mărunt și presărați-l deasupra. Dacă nu, folosiți cozi de ceapă verde, tocate însă foarte mărunt. Atât

Cât despre vinul de lângă a noastră ceapă umplută cu ciuperci, alb, sec și Riesling aș zice.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci si masline Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci Default ThumbnailCeapa umpluta cu usturoi Pâine umplută cu ciuperci

  • ceapa, ciuperci, cuptor, smantana, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved