Acuma, sigur, nu-i obligatoriu să fiți de acord cu mine, dar chiar mi se pare că rețeta de mai jos reprezintă cea mai simplă modalitate de a obține o spumă de ciocolată grozavă. Așa că nu-i loc de introduceri sofisticate; vă propun să trecem direct în bucătărie, ca să vedem mai exact despre ce-i vorba.
200 g ciocolată neagră, 60 ml apă clocotită, 120 ml smântână (pentru frișcă), 1 plic de zahăr vanilat (sau câțiva stropi de esență), 1 ou, cât mai proaspăt.
Puneți ciocolata ruptă în bucăți în blender. Mărunțiți-o, adăugați apa și mixați cam 1/2 minut. Adăugați restul ingredientelor, mixat încă 15 secunde. Dați jos compoziția „urcată pe pereți” și porniți din nou blenderul. Când ați obținut o compoziție netedă și pufoasă, e gata.
Puneți-o în boluri (cești, pahare etc.), decorați după plac și țineți-o la frigider câteva ore (3-4, să zicem) înainte de servire.
Sigur c-am putea vorbi și despre variante (poate puțin zahăr, poate ceva arome suplimentare, poate…) dar am încredere în dumneavoastră că veți ști s-o adaptați la preferințele dumneavoastră. Eu mă opresc aici, ca să nu complic inutil rețeta.
Doar v-am promis încă din titlu cea mai simplă spumă de ciocolată, nu?
Foarte interesanta! Merge si la mixer, ca blender n-am?
Păi cred că da, numai să nu fie unul prea mare. Sau faceți mai multe porții 🙂
Reteta pare simpla. Ciocolata poate fi de oricare?
N-am încercat decât cu ciocolată amăruie (70%) dar cred că da. Bine, cu condiția să fie simplă, nu cu alune, stafide ori mai știu eu ce 🙂