• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ce legătură există între vinurile bune, Nespresso și cutiile de tablă

Jun 15, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 2


Winestar vin la cutie

Merge oare vinul pe drumul berii și răcoritoarelor carbogazoase? Adică îl vom putea găsi peste tot, „îmbuteliat” în cutie „de tablă”? Așa par să creadă fondatorii unui start-up parizian, Winestar, care și-au propus ca produsul lor să devină „Nespresso-ul vinurilor”.

Și nu, nu este vorba despre vinuri de duzină. Primele lor trei vinuri care s-au „bucurat” de acest tratament sunt toate „de Chateau” (Château de L’Ille) cu denumire de origine controlată (AOC Corbières). Mai precis, din Languedoc (pentru cei care au chiulit la „geogra”).

Doriți mai multe detalii? „Albul” este obținut din struguri Rolle (Vermentino), recolta 2011, rosé-ul este dintr-un amestec de Syrah și Grenache (2012), iar vinul roșu este un cupaj din Syrah, Mourvèdre și Grenache (2011).

Fondatorul Winestar, Cedric Segal, a colaborat cu European office of Ball Packaging pentru a obține o cutie cu un strat protector pe dinăuntru, care să împiedice vinul să intre în contact cu metalul. Și speră ca astfel să recâștige pentru vin publicul tânăr francez, care a renunțat la băutura tradițională a părinților și bunicilor.

Dacă vă interesează prețul, atunci aflați că o cutie de 187 ml (adică 1/4 de sticlă) costă €2.50, iar cutia de 24 €59. Adică un preț identic (dacă ne raportăm la volum) cu cel al aceluiași vin îmbuteliat tradițional, în sticle.

Și, ca să vedeți că Cedric Segal este mai mult decât încrezător că aceasta este una dintre soluțiile viitorului, Winestar își va prezenta cutiile, începând de mâine, la Vinexpo Bordeaux. E chiar interesant de urmărit ce reacție vor avea vizitatorii vizavi de vinul „en canette”.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ce legătură există între vinuri, desenele animate și Hollywood Walk of Fame? Ce legătură există între Armani, Versace și Coca-Cola? Cotnari ColocviiMai bune și mai puțin bune despre noile vinuri de la Cotnari Da, există Galbenă de Odobești!

  • conserve, Franta, vin

2 thoughts on “Ce legătură există între vinurile bune, Nespresso și cutiile de tablă”

  1. aphextwinz 16/06/2013 at 07:38

    Pf, strat protector (film) au toate cutiile care contin alimente si bauturi, dar ma gandesc totusi daca nu cumva are alt efect asupra gustului vinului cutia. Si nu stiu, daca bei din cutie, cum mai simti buchetul? Ar merge sprit, aia da, dar vin de colectie in cutie, nu stiu, e cam anacronic, nu te poti bucura de cateva din cele musai, culoare, aroma. O sa imi spui ca se poate pune in pahar, ok, atunci ce rost mai are cutia? E mai usor de transportat la peste, da.

    Dar sprit la cutie ar fi misto.

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/06/2013 at 10:27

      Păi aici e problema, că dacă se trezea vreunul să „îmbutelieze” la cutie un vin oarecare, n-ar fi fost vreo mare știre. Mai mult, informația despre Winestar a apărut pentru prima oară în decembrie, dar atunci am ignorat-o, fiindcă mi s-a părut o glumă (proastă) de marketing. Ei, în momentul în care am văzut că au curajul să se prezinte cu cutiile la Vinexpo, deja e vorba de ceva serios. Și sunt foarte curios care vor fi reacțiile.
      Cât despre șpriț, ne-au cam luat-o francezii înainte (am povestit aici). E drept, încă nu-i la cutie, ci doar la butoi (șpriț „draft”, ca să zic așa). Dar e aromatizat cu piersici, căpșune și curaçao 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to aphextwinz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved