• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Castronele cu mere și grepfrut

Sep 24, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 1


Desertul de azi e departe de spectaculozitatea unui tort multietajat și strașnic garnisit, așa că, probabil, aceste castronele cu mere și grepfrut vor sosi pe masă într-o zi ca oricare alta. Dar de frumoase sunt drăguțe, de bune sunt excelente și de ieftine nu-s prea scumpe. Așa că nu vă rămâne decât să purcedeți la treaba. Ca să vă convingeți, nu de alta!

Pentru patru persoane vă trebuie:

4 mere,
2 grepfruturi roz,
50 g migdale,
100 g smântână,
2 gălbenușuri,
1 lingura de zahăr tos,
1 lingură de zahăr pudră,
2 linguri de rom,
1 vârf de cuțit de scorțișoară,
1 lingură de unt,
2 lingurițe de piper boabe.

Curățați merele, împărțiți-le în patru, scoateți căsuța cu sâmburi și tăiați-le feliuțe. Căliți-le 2 minute într-o cratiță cu untul, zahărul tos, piperul și scorțișoara. Puneți feliile de mere (fără boabele de piper!) în patru castronele rezistente la foc (din sticlă sau ceramică).

Filtrați într-un castron sucul rămas de la călitul merelor și adăugați smântâna, romul și gălbenușurile bătute. Amestecați bine și turnați compoziția peste mere.

Deasupra, puneți felii de grepfrut curățate de pieliță și migdalele tăiate felii subțiri. Presărați zaharul pudră și băgați castronelele la cuptor, la foc mic, până când încep să se gratineze deasupra (timpul exact depinde de cuptorul dumneavoastră).

Serviți merele ușor călduțe, cu un vin alb dulce și aromat sau cu o șampanie așijderea.

Pentru patru persoane am zis? Tare mă tem că, de fapt, e tare greu să nu mai ceri o porție, drept pentru care cantitățile de mai sus vor ajunge numai pentru doi oameni normali. Dublați-le, n-aveți ce face!

S-ar putea să vă intereseze și:

Mere prăjite cu îngheţată Tartă cu mere Mere caramelizate cu susan Plăcințele cu mere și scorțișoară

  • crema, cuptor, desert, gratinare, grepfrut, mere

One thought on “Castronele cu mere și grepfrut”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved